Yamaha v Tokiu představí hned několik elektrických strojů

Yamaha v Tokiu představí hned několik elektrických strojů
  • Yamaha již dříve představila pár elektrických strojů se zaměřením na movitější klientelu, nyní však ukáže hned několik novinek pro běžné zákazníky
  • Představí se elektrické skútry, kolo, závodní enduro motorka a také trojice netypických a extravagantních dopravních prostředků

V druhé polovině měsíce se v Tokiu koná motoristická show Tokio Motor Show 2019 a Yamaha se zde chystá ukázat portfolio elektrických dopravních prostředků. Yamaha se už párkrát angažovala ve světě elektrických dopravních prostředků, například odvážným konceptem Motoroid a dalšími stroji, ale vždy šlo o prémiové modely pro movitější klientelu a jak nás informoval electrek.co, tak až nyní se chystá představit několik cenově dostupných strojů ke každodennímu užití.

Yamaha E01

V první řadě se jedná o elektrický skútr Yamaha E01, který bude ekvivalentem běžného 125ccm skútru s možností rychlonabíjení. E01 je přizpůsoben na dlouhé cestování po rychlostních komunikacích a nabízí řadu úložných prostor a vysoký komfort.

Yamaha E02

Dále jde o skútr s označením E02, který je určen spíše do městského prostředí a na krátké dojíždění. Bude dosahovat maximální rychlosti mezi 45 až 50 km/h a také se bude dbát na nízkou hmotnost. Yamaha v Číně spolupracuje se společností GoPro, která rozvíjí stanice s vyměnitelnými bateriemi, kde pouze vyměníte vybitý akumulátor za nabitý a můžete pokračovat v jízdě. A právě to umožní model E02.

Yamaha YPJ-YZ

Yamaha ukáže i novou řadu elektrického horského kola s označením YPJ-YZ. Jde o celo-odpružené horské kolo s baterií uvnitř rámu. Kolo je navrženo do náročnějších terénů a nebude mít problém ani s většími skoky nebo ostřejším downhillem.

Yamaha TY-E

Yamaha TY-E je elektrická trailová motorka, zaměřená vyloženě na trialový sport. Je lehká, s nízkým těžištěm pro snazší balancování a absence převodovky a spojky umožňuje lepší ovladatelnost. Brzdové páčky zajišťují lepší efektivitu. Yamaha TY-E byla již druhým rokem nasazena v šampionátu FIM Trial e-cup a v obou letech zajistila Yamaze 2. místo.

Yamaha Tritown

A nyní přecházíme do trošku extravagantního prostředí. Yamaha Tritown je unikátní tříkolka navržená pro pohyb po městě. Řídí se v pozici ve stoje a zatáčí se pomocí přenášení váhy, jako je tomu například u Segwaye.

Yamaha YNF-O1

Yamaha YNF-01 je futuristický koncept nízko-rychlostní čtyřkolky, která je určena jak do města, tak do terénu a využívat ji může kdokoli. Poslouží jak k pobavení, tak k přepravě tělesně handicapovaných. Nezávislé elektromotory se nacházejí v každém kole, a proto nabízí perfektní ovladatelnost na všech typech terénu. A i když jde o opravdu odvážné a netradiční vozidlo, tak už nyní si vysloužilo ocenění Red Dot v kategorii Design concept for 2019.

Yamaha JWX-1

A jako poslední Yamaha představí JWX-1 PLUS+. Jde o unikátní systém, který umožňuje invalidům vylepšit jejich stávající invalidní vozík a doplnit jej o funkci ovládání a zrychlování. Přinese i možnost ovlivnit další parametry jízdy.

Yamaha na svém stánku ukáže i další stroje se spalovacími motory, ale hlavní zaměření bude právě na elektrickou budoucnost.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze