Hecht uvádí na trh elektrickou čtyřkolku. Ujede až 70 km a má silniční homologaci

1
Hecht uvádí na trh elektrickou čtyřkolku. Ujede až 70 km a má silniční homologaci
Fotografie: Hecht
  • Maximální rychlost stroje činí 45 km/h
  • Čtyřkolka Hecht má homologaci pro silniční provoz
  • Na nabití ujede až 70 km

Firma Hecht představila elektrickou čtyřkolku s označením 59399. Kromě pohledného designu je hlavní předností možnost homologace pro provoz na pozemních komunikacích. Díky tomu ji lze v případě potřeby registrovat jako běžné vozidlo s patřičným technickým průkazem, registrační značkou a povinným ručením. Nový model elektrické čtyřkolky se díky tomu může stát úsporným a ekologickým dopravním prostředkem do zaměstnání nebo poslouží při cestě na nákup, na výlet apod., stejně dobře ji však oceníte i při práci na zahradě. Ostatně, stejným způsobem jsou v USA využívány golfové vozíky.

elektrická čtyřkolka Hecht

Hecht 59399 je vybaven bezklíčovou spínací skříňkou. Namísto klíčku zde slouží dálkový ovladač, v jehož přítomnosti se čtyřkolka aktivuje. Bez něho elektronika nesepne. Ovladačem se zároveň aktivuje/deaktivuje alarm. Pro přepravu menšího nákladu nebo nákupu lze použít přední a zadní nosič, stroj je vybaven i tažným zařízením (koulí) pro tažení přívěsných vozíků. Na propracovaných hliníkových ráfcích jsou osazeny velké pneumatiky s hrubým dezénem pro co nejlepší jízdu a trakci v terénu. Na řídítkách je upevněn digitální tachometr. Dravým vzhledem i akcelerací se stroj přibližuje „dospělým“ čtyřkolkám se spalovacím motorem.

Zásadní výhodou je však naprosto tichý provoz bez emisí. Provozovat ji tedy lze i v místech, kde by hluk nebo zápach zplodin mohl okolí obtěžovat. Podle aktuálního stavu akumulátoru je doba nabíjení 8 až 15 hodin. Vypočítaný dojezd na jedno nabití je 70 km. Maximální rychlost činí 45 km/h a případní zájemci si musí připravit částku 89 900 Kč.

Diskuze ke článku
babatko
babatko
>>Podle aktuálního stavu akumulátoru je doba nabíjení 8 až 15 hodin.
plny sa nabija 8 hodin a prazdny 15 hodin ?

>>Vypočítaný dojezd na jedno nabití je 70 km.
a realni dojezd 30 km ?

baterie ako doteraz, olovene ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze