Hecht představil elektrický motocykl Stratis. Řídit lze již od 15 let

2
Hecht představil elektrický motocykl Stratis. Řídit lze již od 15 let
Fotografie: Hecht
  • Výkon stroje činí 2 000 W
  • Maximální rychlost modelu Stratis činí 45 km/h
  • Cena je nastavena na 49 tisíc Kč

Česká firma Hecht představila nový elektrický motocykl s názvem Stratis. Podle popisu se jedná o pravého společníka pro dobrodružné cesty, které na něm mohou podnikat osoby od věku 15 let. S jeho sportovním vzhledem a 2 000W motorem je perfektní volbou pro všechny, kteří vlastní řidičský průkaz skupiny AM. Hecht Stratis poslouží nejen jako zdroj zábavy na výlety po okolí, ale stejně dobře se dá využít i na každodenní dojíždění do školy nebo zaměstnání. Zásadní výhodou této elektrické motorky je naprosto tichý provoz bez zapáchajících emisí. Důležitým prvkem je také výkonná baterie, která umožňuje dojezd až 50 km na nabití. Navíc je doba nabíjení překvapivě krátká – pouhé čtyři hodiny. E-skútr je vybaven také kvalitními kotoučovými brzdami na předním i zadním kole. To je zvláště důležité pro mladé řidiče, kteří se učí a potřebují si být jisti, že mají motocykl plně pod kontrolou.

Maximální rychlost je sice omezena na 45 km/h, ovšem právě toto omezení umožňuje legální řízení motocyklu i mladým od 15 let. Mají tak možnost bez zbytečného rizika získat v praxi zkušenosti, které později využijí u rychlejších a silnějších motocyklů. Bezuhlíkový motor je přímo v zadním kole, naopak prostor v rámu, kde bývá běžně uložen motor, je vyplněn lithiovou baterií. Nad ní v místě, kde byste hledali nádrž, je uzamykatelný úložný prostor, do kterého se vejde nabíječka, malá lékárnička a další drobnosti. V tomto prostoru je také konektor pro připojení nabíječky. Na řídítkách je pak i držák na mobilní telefon, při jízdě jej tak lze využít třeba jako navigaci.

Velký podsvícený displej informuje o aktuální rychlosti, ujetých kilometrech a stavu baterie. Dále pak zobrazuje nastavenou rychlost nebo aktivovanou zpátečku. Zkrátka žádné zbytečné informace a maximální přehlednost. Díky použití lithiových baterií váží celý motocykl pouze 68 kg. Model Stratis je homologován jako dvoumístný, není tak problém vyrazit na kratší výlet ve dvou. Cena je pak výrobcem nastavena na 49 990 Kč včetně DPH.

Diskuze ke článku
Michal Citelis Prchlik
Michal Citelis Prchlik
Hecht představil designově vykradenou Hondu MSX 125 (2016) na elektriku ... chce se mi zvracet kam ten svět spěje.
Henryk Jarosz
Henryk Jarosz
Zvracel jste i nad polským Zetorem, zvaným Ursus?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze