V Mladé Boleslavi se rojily elektromobily. Proběhl Den čisté mobility

V Mladé Boleslavi se rojily elektromobily. Proběhl Den čisté mobility
Fotografie: fDrive.cz
  • Na akci se představil projekt ozelenění České pošty
  • K vidění byly prakticky všechny v Česku prodávané elektromobily
  • Českou premiéru si odbyly i vozy e-Niro, Master Z.E. a Maxus EV80

V areálu letiště a Leteckého muzea Metoděje Vlacha v Mladé Boleslavi proběhla významná akce ve spojení s elektromobilitou a udržitelnou mobilitou obecně. Na celodenní akci nazvané Den čisté mobility byl představen projekt ozelenění České pošty, který osobně přijel podpořit vicepremiér ČR a ministr vnitra Jan Hamáček. Ten se následně svezl i v několika elektromobilech, například Renaultu ZOE a prototypu elektrické Škody Citigo. Byl nadšen, zejména pak tichostí a svižností v provozu.

Akce se zúčastnil také ministr vnitra Jan Hamáček

Na akci byly formou přednášek představeny prakticky všechny současné modely elektromobilů, které jsou k dostání na českém trhu, a přímo na místě bylo možno si řadu z nich prohlédnout a vyzkoušet. Nechybělo ani několik českých premiér. Přímo na místě byly tři kusy nového modelu Kia e-Niro a svou premiéru si odbyly také dodávky Master Z.E. od Renaultu a Maxus EV80 od SAIC Motor. K vidění byly ale i Jaguar i-PACE, Audi e-tron, Volkswagen e-Golf a další. Velký zájem budil také prototyp první elektrické Škody Citigo.

Celá akce nebyla jen o autech, ale i o nabíjecích stanicích, které zde prezentovala celá řada společností. Šlo jak o malé wallboxy pro domácí použití, tak o nástěnné DC stanice pro firemní zákazníky. Nechyběla expozice nových nabíječek Moon nebo expozice firem Heger-eu nebo Voltdrive. Pozornost poutal i exotický kousek Renaultu jménem Twizy ve službách české policie nebo nová dodávka Nissan e-NV200 ve službách České pošty.

Českou premiéru si odbyla i dvojice e-Niro a Maxus EV80
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze