Siemens představí novinky pro infrastrukturu elektromobility

Siemens představí novinky pro infrastrukturu elektromobility
Fotografie: Siemens
  • Premiéra se odehraje na veletrhu URBIS v Brně
  • Půjde o rychlonabíječku a stanici se standardem Mennekes

Na brněnském veletrhu URBIS Smart City Fair představí Siemens řešení pro infrastrukturu městské elektromobility. Půjde o rychlonabíjecí stanici, designový sloupek nabíjecí stanice a také nástěnnou stanici s názvem VersiCharge.

Rychlonabíjecí stanice, které Siemens říká Compact Power Charger, má výkon 50 kW a nabízí rozsah výstupního napětí na DC konektorech 30 až 920 V. Designový sloupek SICHARGE AC22 má kompaktní rozměry a disponuje dvěma výstupy 22 kW, které jsou určeny pro konektor Type 2. LED diody, kterými je sloupek zakončen, přehledně indikují obsazenost nabíjecí stanice. Jakmile je proces dobíjení elektromobilu ukončen, SICHARGE přeruší tok elektrické energie a signalizací přes LED diodu oznámí možnost dobíjet další vůz. Protokol OCPP umožňuje vzdálený update, přes GPRS, UMTS nebo LTE je možné nabíječku připojit na jakýkoliv back-end systém.

Stanice je vybavena 7palcovým LED displejem. Přístup je možný také přes QR kód nebo volitelnou čtečku platebních karet. Nabíjecí stanice VersiCharge jsou programovatelné a mohou tak nabíjet v době, kdy je cena za elektrickou energii nejnižší.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze