Indi One. Pojízdné herní a streamovací studio, a mimochodem také elektromobil

Indi One. Pojízdné herní a streamovací studio, a mimochodem také elektromobil
Fotografie: Indi
  • Nastupující generace zajímá technika čím dál méně
  • Auta se mění ve společenské a zábavné prostory
  • Noví výrobci se tomuto trendu přizpůsobují

Trend, který už začal přes nástupem moderních elektromobilů, stále sílí. Čím dál méně zákazníků zajímá technika, jízdní vlastnosti a radost za volantem, chtějí se v autě především cítit dobře a ideálně se i bavit něčím úplně jiným. Tomu se plně přizpůsobil americký startup Indi, který prezentaci svého nového elektrického crossoveru zahajuje chvalozpěvem na palubní superpočítač, který prý dokáže člověku podat pomocnou ruku v každé situaci. Například, když se nudí, může si zahrát ty nejlepší hry, k čemuž slouží hned několik velkoplošných displejů, případně streamovat palubní videa, kvůli čemuž je vůz osazen mnoha kamerami zvenčí i uvnitř.

Životní styl, kterému novinka přitakává, je cítit i z nápaditého webu společnosti Indi. Barvy, nálady, pocity, estetika, komunikace. Vůz byl ostatně právě v tomto duchu představen přímo v autosalonu společnosti, kde jinde než v Beverly Hills. A teprve ten, kdo naléhá dostatečně dlouho, dozví se i něco o autě samotném.

Nám se to po delším pátrání povedlo také, takže tu máme pětimístný crossover s pohonem všech kol, 95kWh baterií, nejvyšší rychlostí 210 km/h, dlouhý 4,8 m, široký 1,98 m a vysoký 1,7 m, vážící 2 495 kg (neupřesněno, zda s nákladem, či bez něj, ale první varianta je pravděpodobnější), s udávaným dojezdem 523 km (neznámo, podle jakého měření) a zrychlením 0–96 km/h za 5,5 s. Předpokládaná cena je 45 000 USD, tedy 984 000 Kč. Kdo má pocit, že se údaje velice podobají Tesle Model Y a cena Tesle Model 3, nemýlí se. Muskova automobilka totiž vytvořila standardy, kterým se nové značky zpravidla přizpůsobují a v ideálním případě se je samozřejmě snaží překonat.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze