ID.3 se bude od podzimu 2020 montovat také ve Skleněné manufaktuře v Drážďanech

ID.3 se bude od podzimu 2020 montovat také ve Skleněné manufaktuře v Drážďanech
Fotografie: volkswagen.com
  • Manufaktura se stane inovačním centrem s novými specializacemi
  • Volkswagen spustil výrobu ID.3 dva týdne zpět ve Cvikově

ID.3 se bude montovat nejen v závodě Cvikov, ale také ve Skleněné manufaktuře v Drážďanech. Gunnar Kilian, člen představenstva společnosti Volkswagen AG, odpovědný za personalistiku, o tom informoval na podnikové schůzi v Drážďanech. ID.3 je prvním modelem nejnovější generace, s nímž Volkswagen přichází na trh v rámci své globální elektrické ofenzivy. Skleněná manufaktura se stane centrem budoucí mobility, v němž budou vyvíjeny a testovány inovativní technologie ve spolupráci s průmyslovými partnery a startupy. Zavádění nových specializací a funkčního testování automobilů bude urychleno. Počet předávaných vozidel výrazně vzroste a bude posílen význam Skleněné manufaktury jako atraktivního cíle pro návštěvníky a zákazníky.

Na Volkswagen ID.3 jsme se podívali ještě před frankfurtským autosalonem

Technické parametry Volkswagen ID.3 Tour 77 kWh

Kompletní specifikace
Konstrukcehatchback, 4 261 × 1 809 × 1 552 mm, 1 719 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: zadní
Výkon150 kW, 204 koní, točivý moment: 310 Nm
Baterie82 kWh (77 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 125 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 16,1 kWh / 100 km, dojezd: 542 km
Cena od1 498 900 Kč

Člen představenstva koncernu zdůraznil: „Budoucnost výrobního závodu v Sasku je díky rozhodnutí o výrobě rodiny modelů ID. v Drážďanech zajištěna. Počet zaměstnanců zůstane stabilní. Zároveň urychlíme rozvoj elektromobility. Potřebujeme, aby manufaktura byla významnou výkladní skříní elektromobility a digitalizace, která přesvědčí naše zákazníky.“

Thomas Aehlig, předseda podnikové rady Skleněné manufaktury, vysvětluje: „Montáž modelu ID.3 od podzimu 2020 je velmi dobrou zprávou pro náš tým. Dosáhli jsme tím dlouhodobé jistoty zachování pracovních míst pro naše kmenové zaměstnance a pozitivní budoucí perspektivy pro náš výrobní závod. V nadcházejících týdnech zahájíme rozsáhlý program nezbytného zvyšování kvalifikace našeho týmu.“

Pro zajištění budoucnosti Skleněné manufaktury se také plánuje zavedení nových nebo rozšíření již existujících činností v oblastech předávání vozidel zákazníkům, insourcingu a funkčního testování vozidel na území Polska, České republiky a Německa. Zejména význam Drážďan jako místa pro předávání vozidel zákazníkům cíleným zaměřením na elektromobily ještě více vzroste. V současnosti je zákazníkům z Německa předáváno přibližně 1 300 vozidel za rok. Tento počet má v příštích letech významně vzrůst. Tím budou zajištěna pracovní místa pro cca 380 zaměstnanců.

Před dvěma týdny byla zahájena sériová výroba modelu ID.3 v Cvikově za přítomnosti spolkové kancléřky Dr. Angely Merkelové a šéfa koncernu Dr. Herberta Diesse. Koncern plánuje, že do roku 2029 uvede na trh až 75 elektromobilů a navíc 60 modelů s hybridním pohonem. Do roku 2029 hodlá koncern Volkswagen prodat 26 milionů elektromobilů, a pomoci tak elektromobilu k tomu, aby se etabloval v silniční dopravě. Jen do elektromobility hodlá koncern investovat 33 miliard eur.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze