I Nissan zvedl hozenou rukavici. Bude první japonskou automobilkou ve Formuli E

I Nissan zvedl hozenou rukavici. Bude první japonskou automobilkou ve Formuli E
  • Nissan vstoupí do seriálu Formule E od sezóny 2018
  • Formule E se začala jezdit v roce 2014
  • Automobilka chce vstupem do seriálu lépe představit svojí inteligentní mobilitu

Nissan je další automobilkou, která se postaví se svým monopostem na startovní rošt Formule E. Jde o prvního japonského výrobce automobilů, který tento krok podnikl. Nedávno svoji účast potvrdila také automobilka Audi.

„Nepřekonatelný zážitek z okamžitého zrychlení a manévrovatelnosti typické pro vozy Nissan s nulovými emisemi slibuje, že šampionát Formule E bude velkou podívanou,“ říká Daniele Schillaci, výkonný viceprezident globálního marketingu a prodeje, vozů s nulovými emisemi, obchodu s bateriemi a předseda řídicího výboru Nissan pro Japonsko, Asii a Tichomoří.

„Nissan bude první japonskou značkou, která se zúčastní tohoto neustále rostoucího šampionátu. Do Formule E si přinášíme naši dlouhou historii úspěchů na poli motoristických sportů. Získáme tím přístup k celosvětové platformě, což nám umožní představit nové generaci fanoušků automobilových závodů naší strategii Inteligentní mobility Nissan,“ dodal.

Nissan letos ukázal novou generaci velmi populárního modelu Leaf, od kterého si slibuje navázání na prodejní úspěchy. Nissan má ve svém repertoáru také elektrickou dodávku e-NV200 a nyní na probíhajícím autosalonu v Tokiu ukazuje další elektrifikované modely. Z nichž však většina do Evropy nezamíří.

Když už byla řeč o Nissanu Leaf, tak ten se v roce 2010 stal průkopníkem segmentu vozů s nulovými emisemi. Společnost Nissan jich prodala po celém světě již více než 280 tisíc, což z vozu činí nejprodávanější elektromobil vůbec. Zákazníci, kteří si zakoupili Nissan Leaf, již společně najezdili více než 3,5 miliardy kilometrů bez emisí.

„V DNA Nissanu je velká míra inovací v oblasti elektromobilů, nemluvě o dlouhé historii úspěchů na poli motoristických sportů,“ dodává Schillaci. „Je tedy logické, že se snažíme s naší účastí ve Formuli E propojit také tyto dva prvky.“

Šampionát FIA Formule E, který začal v roce 2014, je celosvětovou závodní událostí, při které se týmy a výrobci utkávají se svými elektromobily na městských okruzích v největších metropolích světa.

„To, že se do závodů zapojil někdo s tak zvučným jménem, jako je Nissan, je pro šampionát velký přínosem,“ říká Alejandro Agag, zakladatel a výkonný ředitel Formule E. „Nejenže je skvělé mít možnost přivítat nového výrobce do rodiny soutěžících ve Formuli E, ale zároveň je úžasné mít zde prvního výrobce z Japonska. Dokazuje to, že revoluce elektromobilů je vskutku globální. Japonsko je zemí úsvitu nových technologií a jedním z největších fanoušků Formule E. Posun k udržitelné mobilitě již začal a nedá se zastavit. Těším se, až se v pátém ročníku objeví na dráze nový vůz s logem Nissan.“

Nissan se zúčastní pátého ročníku závodů, který vychází na rok 2018, kdy šampionát elektromobilů oznámí nové specifikace šasi a baterií. Díky spolupráci s partnerskou značkou Renault bude společnost využívat znalosti a již dostupné výsledky vývoje a podpoří tak důraz na spolupráci a maximální kooperaci v automobilovém partnerství Renault-Nissan-Mitsubishi.

Čtvrtý ročník Formule E začíná v prosinci a pokračuje až do července. Během závodů navštívíme velká města po celém světě jako Hongkong, Berlín, Paříž, New York a Montréal.

Zdroj: newsroom.nissan-europe.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze