Hyundai ukázal další záběry elektromobilu Ioniq 5, představí jej v půlce února

Hyundai ukázal další záběry elektromobilu Ioniq 5, představí jej v půlce února
Fotografie: youtube.com / Hyundai
  • Hyundai slibuje premiéru na polovinu února
  • Ioniq 5 bude prvním vozem na revoluční platformě a umožní ultrarychlé nabíjení
  • První série First Edition bude mít dojezd 450 kilometrů

Hyundai postupně ukazuje nové záběry a zveřejňuje střípky informací o svém revolučním elektromobilu Ioniq 5. Nyní zveřejnil další video, kde odhaluje další detaily a slibuje představení na polovinu února. Video ale bylo na YouTube jen krátce a poté jej automobilka stáhla, ovšem podařilo se nám udělat alespoň pár snímků detailů z něj.

Zatím o novém Ioniqu 5 víme, že bude prvním vozem na revoluční platformě koncernu Hyundai Motor Group, která nese označení e-GMP a je určena jen pro elektromobily. Má 800voltovou architekturu, díky které nabídne Ioniq 5 velmi rychlé nabíjení. Nakonec to u tohoto modelu ale nebude plných 350 kW, které umožňuje platforma a zároveň je to maximem ultrarychlých nabíjecích stanic sítě Ionity. Dále víme, že bude mít uvnitř 230voltovou zásuvku s výkonem až 3,5 kW, která tedy umožní i nabíjení jiného elektromobilu.

Již také víme, že First Edition bude mít výkon 230 kW, zrychlení z 0 na 100 km za 5,2 sekundy a dojezd 450 kilometrů. A později přijde výkonnější verze s větší baterií, která nabídne dojezd až 550 kilometrů. Známe i vnější rozměry auta.

Po stránce designu ale zatím moc informací nemáme, ale podle detailů, které Hyundai postupně zveřejňuje, se dá usuzovat, že předpokládaná podoba, kterou jeden web vytvořil, je velmi blízko realitě. Na výslednou podobu si ale budeme muset počkat do konce února.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze