Hyundai omylem odhalil specifikace elektromobilu Ioniq 5

Hyundai omylem odhalil specifikace elektromobilu Ioniq 5
Fotografie: topelectricsuv.com
  • Novinka se nejspíše představí v únoru 2021
  • Vůz nabídne pohon všech kol a dojezd okolo 450 km
  • Časem dorazí i základní verze s pohonem zadní nápravy

Hyundai omylem prozradil technické specifikace velmi očekávaného Ioniqu 5, o čemž informuje electrek.co. Označení Ioniq se navíc má stát samostatnou značkou, která v budoucnu přijde s dalšími čistě elektrickými modely. Co se ale týče Ioniqu 5, dorazí na světové trhy již v roce 2021. Podle informací výrobce má měřit na délku 4 640 mm, na šířku 1 890 mm a na výšku 1 600 mm. Evropa se pak nejspíše dočká speciální úvodní edice, která nabídne dvojici elektromotorů a pohon všech kol.

Tato specifikace s názvem First Edition nabídne kombinovaný výkon 230 kW a zrychlení z 0 na 100 km/h za 5,2 sekundy. Standardizovaný dojezd na plně nabité baterie má činit 450 km. O rok později by měla dorazit také o něco silnější verze, která nabídne silnější baterie a dojezd 550 km. Podle dostupných informací vůz využije 800V technologii, což umožní dobít akumulátor z 20 na 80 % kapacity na rychlonabíjecích stanicích za pouhých 15 minut.

Korejská novinka se bude chlubit také špičkovou výbavou. V ní se objeví kupříkladu solární střecha, která rovněž bude pomáhat s nabíjením baterií. Součástí základní výbavy se stanou digitální zpětné kamery, které nahradí klasická vnější zpětná zrcátka. Hovoří se také o základní variantě, která nabídne podstatně nižší cenu a současně výhradně pohon zadní nápravy. A jak to bude s cenou? Na tuto otázku zatím Hyundai neodpověděl.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze