Hyundai láká na Ioniq 5. Přijde už v roce 2021

Hyundai láká na Ioniq 5. Přijde už v roce 2021
Fotografie: Autocar
  • Současný Ioniq zanikne, případně se přejmenuje
  • V showroomech se novinka objeví už v polovině roku 2021
  • Model bude mít nové technologie a světla

Hyundai pro Autocar potvrdil příchod zcela nového elektrického modelu Ioniq 5 v roce 2021. Prodej v showroomech se dá podle informací očekávat do poloviny příštího roku. Hyundai nyní na nový model, který se má představit zkraje roku 2021, láká i videem.

Z pohledu výrobce se bude jednat o příchod prvního ze tří avizovaných elektromobilů na evropský trh v příštích čtyřech letech. Vychází z koncepčního elektromobilu Hyundai „45“ a jako první model využije nedávno prezentovanou globální modulární platformu E-GMP. V roce 2022 pak přijde elektrický sportovní sedan Ioniq 6, který bude vycházet z konceptu Prophecy, velké SUV Ioniq 7 pak přijde až v roce 2024.

Výbava Ioniqu 5 bude zahrnovat tři nové technologie. První je „vehicle to load“, neboli obousměrné nabíjení, které majitelům umožní využít baterii elektromobilu i jako uložiště energie například pro domácnost. Druhou je schopnost rychlého dobíjení, ale ještě není přesně stanovená maximální rychlost, třetí je pak vylepšená funkce připojení pro integraci zážitků z automobilu i mimo něj pro bezproblémovou cestu. Kromě toho bude mít vozidlo pixelové světlomety podle nového trendu Hyundai.

Budoucnost je v 16 nových elektromobilech

Současný Ioniq se podle interních informací buď přejmenuje, nebo zcela skončí jeho prodej. Do roku 2025 pak automobilka předpokládá, že na trh uvede celkem 16 nových elektromobilů, aby zvýšila jejich roční prodej na více než půl milionu kusů, což je něco málo přes 10 % celkových objemů z roku 2019. Jako celek Hyundai Motor Group se snaží dosáhnout 5 % globálního podílu na automobilovém trhu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze