Hyundai slaví. V Nošovicích vyrobil již čtyři miliony vozů

Dojmy z předání výročního vozu
Hyundai slaví. V Nošovicích vyrobil již čtyři miliony vozů
Fotografie: Roman Havlín, fDrive.cz
  • Továrna je v provozu od roku 2008
  • Jubilejním vozem byl model Tucson N-Line
  • Akce se účastnilo okolo 70 hostů

Hyundai Motor Manufacturing Czech s.r.o. (dále jen HMMC) se v těchto dnech rozhodla pro velké oslavy. Za dobu své existence se jí totiž povedlo vyrobit již čtyři miliony vozidel značky Hyundai. Továrna sídlí v moravskoslezských Nižních Lhotách a byla založena 7. července 2006. 100% vlastníkem firmy je jihokorejská společnost Hyundai Motor Company a jsou to právě Nošovice, kde vyrostl vůbec první evropský výrobní závod Hyundai. A jelikož takový počet vyrobených aut není zanedbatelný, výrobce se rozhodl, že o tom dá pořádně a pěkně nahlas vědět. Na slavnostní akci jsme samozřejmě nesměli chybět a celý program byl sice krátký, ale dosti nabitý.

Po krátkém občerstvení a uvítacím ceremoniálu v hlavní budově HMMC, kam dorazilo přibližně 70 hostů, následoval převoz dvěma autobusy do blízko ležící výrobní haly. Tam již následovala dlouho očekávaná premiéra jubilejního vozu s číslem 4 miliony. Už při příchodu přitom bylo hostům naznačeno, o jaký vůz se zřejme bude jednat. Velký svítící poutač nad výjezdním bodem pásové linky totiž znázorňoval SUV s označením Tucson. A jak bylo naznačeno, tak se i stalo. Po dechberoucím hudebním představení se z mlhy vynořil Hyundai Tucson ve specifikaci N-Line. Velkým překvapením bylo, že na místě se nacházeli rovnou i budoucí majitelé vozu, kteří si ho následně slavnostně převzali od zástupců značky.

Ceremoniál pak zakončilo slavnostní focení, kdy se všichni účastníci akce seskupili okolo jubilejního vozu. Hyundai může oprávněně slavit, protože od roku 2008, kdy zde byla spuštěna výroba, je cifra čtyři miliony obdivuhodná. Zástupci Moravskoslezkého kraje navíc podotkli, že od doby existence továrny v Nošovicích se zlepšila zaměstnanost v tomto kraji a celkově se zvedla životní úroveň tamních obyvatel.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze