Hyundai na veletrhu v Hannoveru představí vodíkové nákladní auto

2
Hyundai na veletrhu v Hannoveru představí vodíkové nákladní auto
  • Elektricky poháněné nákladní vozidlo s palivovými články bude uvedeno na trh v roce 2019
  • Vůz dává najevo své ekologické vlastnosti osobitým designem
  • Plány pro evropský trh budou zveřejněny na veletrhu IAA Užitkové vozy 2018

Hyundai zveřejnil první skicu nového nákladního vozidla s palivovými články, které bude uvedeno na trh v roce 2019. Automobilka představením elektricky poháněného nákladního vozidla s palivovými články dosáhne po modelech ix35 Fuel Cell a NEXO dalšího milníku, jímž chce upevnit své vedoucí postavení v oblasti techniky palivových článků.

Hyundai na veletrhu IAA Užitkové vozy 2018, který se uskuteční v německém Hannoveru, oznámí své plány pro blízkou budoucnost. V jejich rámci bude elektricky poháněné nákladní vozidlo s palivovými články uvedeno na evropský trh ekologických užitkových vozidel v příštím roce. Korejský výrobce zároveň na veletrhu zveřejní také specifikace tohoto průkopnického vozidla.

Hyundai nedávno rovněž úspěšně absolvoval první jízdu autonomní soupravy tahače s návěsem na dálnici v Jižní Koreji. Nákladní vozidlo Hyundai Xcient ujelo přibližně 40 km po silniční komunikaci mezi městy Uiwang a Incheon, a to s velkým přívěsem, který simuloval přepravu nákladu. Hyundai tím prezentoval další významný krok ve vývoji inovativní techniky pro budoucí mobilitu.

Diskuze ke článku
Troškař
kamion na vodík bych v životě nečekal, auto jo, ale kamion ne, jsem zvědav na první testy jak kamion dopadne, ještě to autonomní řízení by do toho mohli přidat a bylo by to super
Míra
Pěkný design a ještě ekologické, nestačím se divit co Hyundai vymýšlí. Jde vidět, že se řadí k top automobilkám na trhu :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze