Hyundai dosáhl významného milníku. Vyrobil už 100 milionů automobilů

Hyundai dosáhl významného milníku. Vyrobil už 100 milionů automobilů
Fotografie: Hyundai
  • Jubilejním vozem se stal elektromobil Ioniq 5
  • Hyundai zažívá úspěšné období – 50 milionů vozů totiž vyprodukoval za posledních 11 let

Hyundai dnes oznámil významný milník – vyrobil celosvětově už 100 milionů vozů, a to od roku 1967, kdy byl jihokorejský podnik oficiálně založen. K oslavě úspěchu si firma připravila i pěkné video, které si můžete prohlédnout níže.


Jubilejním vozem se stal elektromobil Ioniq 5, který byl při příležitosti oslavy rovnou předán zákazníkovi. Vozidlo přitom sjelo z linky závodu Ulsan. „Vyrobení celosvětově 100 milionů vozidel je významným milníkem, který bylo možné uskutečnit díky našim zákazníkům po celém světě, kteří si Hyundai Motor vybrali a podporují jej od samého počátku. Přijímání odvážných výzev a neustálá snaha o inovace nám umožnily dosáhnout rychlého růstu a umožní nám udělat „ještě jeden krok“ směrem k dalším 100 milionům kusů, které změní pravidla hry v oblasti mobility,“ uvedl Jaehoon Chang, prezident a generální ředitel společnosti Hyundai Motor Company.

Továrnu v Ulsanu přitom zahájila provoz už v roce 1968 a má i historický význam – proběhla v něm totiž například výroba vůbec prvního sériově prodávaného vozu z Koreje, kterým byl Pony. Nepřekvapí pak, že aktuálně je závod v Ulsanu upravován tak, aby v něm mohly vznikat především elektromobily.

Každý zaměstnanec společnosti Hyundai Motor přispěl svou tvrdou prací a obětavostí k výrobě 100 milionů vozidel. Tato slavnostní událost je jen prvním krokem k budoucí éře elektrifikace, kterou Hyundai Motor povede,“ dodal na závěr ceremonie Dong Seock Lee, prezident a vedoucí domácí výroby společnosti Hyundai Motor Company. Zajímat by vám mohlo i to, že oslavy výroby 50 milionů vozů proběhly teprve v roce 2013, takže Hyundai vyrobil za posledních 11 let úctyhodných 50 milionů vozů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze