Hyundai Staria lze v ČR nově koupit jako hybrid, dorazí ale i jako čistý elektromobil

Hyundai Staria lze v ČR nově koupit jako hybrid, dorazí ale i jako čistý elektromobil
Fotografie: Hyundai
  • Prostorné MPV Hyundai Staria má nově full-hybridní jednotku s výkonem 225 koní
  • Nabízí se sedmimístné a devítimístné provedení plus čtyři výbavové stupně
  • Cena startuje na 1 129 990 Kč včetně DPH

Hyundai oznámil, že velkoprostorové MPV Staria přijíždí na český trh ve variantě s full-hybridní jednotkou, jež kombinuje zážehový čtyřválec a elektromotor. Výsledkem je celkový výkon 165 kW (225 koní) a nejvyšší točivý moment 367 Nm dostupný v širokém rozsahu 1 000 až 4 000 otáček za minutu. Vůz je dodáván výhradně se šestistupňovou automatickou převodovkou a pohonem předních kol.

Hyundai  STARIA

Dieselovou motorizaci zde nahrazuje full-hybridní pohonná jednotka s trakční baterií o kapacitě 1,49 kWh. Maximální rychlost je omezena 167 km/h a zrychlení z 0 na 100 km/h zabere 10,2 sekundy.

Bohatá výbava

Starii lze přitom pořídit ve čtyřech výbavách: Comfort, Smart a Style pro devítimístnou konfiguraci a Luxury pro sedmimístnou verzi se dvěma relaxačními křesly v prostřední řadě. Už základní Comfort dostupný od 1 129 990 Kč včetně DPH (po započítání bonusu za využití značkového financování Hyundai Finance) přitom nabídne bohatou výbavu zahrnující integrovanou navigaci s 10,25" displejem, inteligentní klíč, automatickou klimatizaci, dešťový senzor, adaptivní tempomat či dotykové řazení Shift by Wire, elektronickou parkovací brzdu a Bi-LED přední světlomety se světelnou lištou denního svícení.

Výbava Smart nad rámec standardu přidává 17" kola z lehké slitiny, vyhřívaná přední sedadla a volant, elektricky nastavitelné sedadlo řidiče a praktické bezpečnostní asistenty, jako je aktivní sledování mrtvého úhlu BCA nebo aktivní upozornění na projíždějící vozidla při couvání RCCA. Vůz lze dovybavit o 18" kola z lehké slitiny. Akční ceny výbavového stupně Smart přitom startuje na 1 189 990 Kč včetně DPH.

Hyundai  STARIA

Stupeň Style, jenž startuje na akční ceně 1 249 990 Kč včetně DPH, je bohatší o inteligentní elektricky posuvné boční i páté dveře a 18" kola z lehké slitiny. Připlatit si u něj navíc můžete za paket Premium doplňující kožená anatomicky tvarovaná a ventilovaná sedadla, 360° kamerový systém, funkci video komunikace s cestujícími na zadních sedadlech a další komfortní prvky. Nejnáročnější pak sáhnou po sedmimístné verzi Luxury, jež má místo třímístné lavice v prostřední řadě dvě luxusní křesla a přidává specifická 18" kola z lehké slitiny, prémiový audiosystém Bose s 11 reproduktory a subwooferem, širokou škálu nejmodernějších bezpečnostních a asistenčních systémů a mnoho dalšího. Hyundai si za ni řekne o 1 419 990 Kč včetně DPH.

Dorazí i jako elektromobil

Hyundai Staria lze už nyní objednávat u autorizovaných prodejců značky. Součástí nabídky je přitom tříletá záruky bez omezení najetých kilometrů, sada čtyř zimních pneumatik za cenu jedné a také asistenční služba Hyundai Assistance bezplatná po celou dobu záruky. Podle našich informací ale Hyundai nezůstane pouze u hybridního provedení, ale Staria dorazí také jako čistý elektromobil.

Technické parametry Hyundai STARIA 1,6 T-GDI HEV 9 místná

Kompletní specifikace
KonstrukceMPV, 5 253 × 1 997 × 1 990 mm, 2 214 kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: přední
Výkon165 kW, 225 koní, točivý moment: 367 Nm / 4 000 ot/min
Baterie1,49 kWh
Nabíjení
SpotřebaKombinovaná: 7,6 l / 100 km
Cena od1 149 990 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze