Honda skončí do roku 2040 se spalovacími motory. Náhrada je zcela jasná

Honda skončí do roku 2040 se spalovacími motory. Náhrada je zcela jasná
Fotografie: Honda
  • Od roku 2040 nepůjde koupit nic jiného než elektrickou nebo vodíkovou Hondu
  • Honda se zaměří nejvíce na trhy v USA, Číně a Japonsku

Honda se již několik desetiletí zabývá kompletní mobilitou, která nabízí širokou škálu produktů. Do budoucna se bude snažit vést pokroky v oblasti vývoje dalších pohonných jednotek, využitelných zdrojů energie a robotiky. Podle tiskové zprávy se bude automobilka snažit o navýšení nabídky elektrických vozidel a také vozidel na vodíkový pohon. Primárně se automobilka zaměří na nejdůležitější trhy, kterými jsou USA, Čína a Japonsko. Konkrétně chce Honda do roku 2030 nabízet ze 40 % výhradně elektromobily a modely s vodíkovým pohonem.

O dalších pět let později by měl tento poměr dosáhnout již 80 % a za dalších pět let se Honda definitivně rozloučí s čímkoliv, co by mělo ve svých útrobách spalovací motor. Od roku 2040 tak nepůjde zakoupit nic jiného než čistě elektrickou nebo vodíkovou Hondu. Je ale otázkou, co na to fanoušci značky, kteří byli po léta zvyklí na zběsilé modely se spalovacím motorem a označením Type R.

Honda navíc již od roku 2025 začne s představováním zcela nových elektrických modelů, které využijí platformu e:Architecture. Tyto vozy budou nejprve uvedeny na severoamerický trh a poté do dalších regionů světa. Honda chce zajistit vysokou konkurenceschopnost jejích elektromobilů, a proto provádí nezávislý výzkum všech polovodičových baterií i baterií nové generace, které nabídnou vysokou kapacitu a zároveň nízké výrobní náklady.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze