Přinášíme informace o dvou chystaných elektrických SUV od Hondy

Přinášíme informace o dvou chystaných elektrických SUV od Hondy
Fotografie: Honda
  • Minimálně na trhu v Číně se již příští rok objeví nový model e:NS1
  • Jeho méně sportovním dvojčetem bude Honda e:NP1
  • Oba modely nabídnou totožnou techniku a dojezd okolo 500 km

Před pár dny jsme vás informovali o tom, že Honda to s elektromobilitou myslí skutečně vážně a ačkoliv to podle aktuální modelové nabídky nevypadá, v blízkých letech si pro své zákazníky připravila spoustu elektrických novinek. Těmi nejpodstatnějšími jsou dvě předprodukční SUV vycházející z již prodávaného crossoveru HR-V. Oba vozy budou přednostně nabízeny v Číně a konkrétnější informace o nich přináší insideevs.com. Honda dva nové elektromobily pojmenovala jako e:NS1 a e:NP1, přičemž na jejich výrobě se budou podílet podniky Dongfeng Honda a GAC ​​Honda. Do prodeje se dostanou v roce 2022 a využijí prodlouženou verzi platformy z Hondy e.

Ve srovnání s klasickým hybridním provedením HR-V mají oba modely uzavřenou mřížku v přední masce a nechybí ani spojler u víka kufru. Ve výbavě nemá chybět systém Hondy Sensing, Honda Connect a řidič bude moci využít inteligentní digitální kokpit. Co se týče technických parametrů, Honda e:NS1 a je vybavena předním elektromotorem o výkonu 150 kW (201 k), nabídne nejvyšší maximální rychlost 150 km/h a elektromotor bude poháněn baterií s kapacitou 68,8 kWh. Na jedno nabití by pak vůz měl ujet okolo 500 kilometrů. Ty samé parametry pak nabídne i e:NP1, které je totožným vozem, jen s méně sportovnějším tvarem karoserie.

Otázkou je uvedení na evropský trh, kde Honda moc nepočítá se záplavou elektromobilů. Přednost dává čínskému trhu, kde je její hlavní odbytiště. Honda však současně říká, že modely řady e:N hodlá vyvážet do celého světa, což by mohlo značit, že pro v USA a Evropu si japonský výrobce připraví něco úplně jiného.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze