Hledáte ojetý elektromobil? BMW i3 nemusí být dobrou volbou

Hledáte ojetý elektromobil? BMW i3 nemusí být dobrou volbou
Fotografie: BMW Group
  • Magazín Consumer Reports vydal seznam nespolehlivých ojetých vozů
  • Na seznamu je BMW i3, Tesla Model S i Nissan LEAF

Populární magazín Consumer Reports, zabývající se hodnocením výrobků, otiskl článek „Ojeté vozy, kterým byste se měli vyhnout“. Seznam zahrnuje modely od roku 2006 do roku 2015 s nižší než průměrnou spolehlivostí a v článku se bohužel nachází i BMW i3. Důvod, proč je tento populární ekologický model mnichovské automobilky na seznamu, však nemusí být elektrický pohon. Objevilo se tam totiž i BMW řady 7. Vypadá to, že s problémem nespolehlivosti bojuje celá automobilka. Zatímco spotřebitelé ohodnotili model i3 jen lehce podprůměrně, BMW řady 5 dopadlo o dost hůř. Speciálně modely mezi lety 2006 až 2008 a 2010 až 2012 byly problémové. Jako vysvětlení se může jevit fakt, že dražší automobily jsou většinou vybavené příplatkovou výbavou až po panoramatickou střechu. I zde samozřejmě platí „čím víc věcí máš, tím víc věcí se ti může rozbít“.

BMW i3

Futuristická nákupní taška od BMW nebyla jediným elektrickým vozem na seznamu. V letech 2012, 2013 a 2015 se na seznamu objevila i Tesla Model S. Přes mnoho slov chvály od veřejnosti na adresu Elona Muska je lepší se těmto ročníkům vyhnout. Problémy jsou prý hlavně s elektronikou, konkrétně s obrovským „iPadem“ ve středové konzoli, který často zamrzne a musí se restartovat. Na 100 % nefungují ani vysouvací kliky a karoserie může vydávat podivné zvuky.

Posledním elektrickým modelem v seznamu je Nissan Leaf, avšak objevil se v něm jen model vyráběný v roce 2013. Rok nato je spolehlivost Nissanu Leaf dokonce lepší než průměr a v roce 2015 byla průměrná. Pro férovost musí zaznít, že až na výjimky jako Toyota mají v seznamu nějaký svůj model téměř všechny automobilky.

Zdroj: consumerreports.org

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze