Hlas Drive to Survive skončil ve Formuli E, za nevhodné chování k ženám

Hlas Drive to Survive skončil ve Formuli E, za nevhodné chování k ženám
Fotografie: Formule E
  • Celosvětově známý komentátor Jack Nicholls skončil ve Formuli E
  • Smlouvu s ním série rozvázala poté, co vyšetřování poukázalo na jeho nevhodné chování směrem k ženám
  • Nicholls, který mimo jiné komentuje závody F1 pro BBC a také sérii Drive to Survive, se za své chování omluvil

Veleúspěšný komentátor Jack Nicholls s výrazným hlasovým projevem, jehož diváci z celého světa znají především díky sérii Drive to Survive od Netflixu, která mapuje jednotlivé sezóny F1, přišel o svou práci komentátora ve Formuli E. Smlouvu s ním vedení konkurenční série rozvázalo poté, co externí vyšetřovaní odhalilo nevhodné chování na pracovišti vůči ženskému pohlaví. Tiskové oddělení zprávu potvrdilo theguardian.com. Nicholls rozhodnutí nikterak nerozporoval a za své činy převzal plnou odpovědnost.

„Ačkoliv jsem z rozhodnutí zklamaný, respektuji ho a uznávám, proč bylo přijato. Chci převzít plnou odpovědnost za to, co jsem udělal a bezvýhradně se omlouvám za několik ojedinělých incidentů, které způsobily, že se dotyčné cítily nepříjemně. Nikdy jsem nechtěl nikomu ublížit a zavazuji se k nápravě a k tomu, že si v budoucnu budu více všímat svého chování,“ sdělil ve vyjádření.

Podle obeznámených zdrojů deníku s procesem vyšetřování se měl Nicholls dopustit nevhodného se dotýkání tří žen, z nichž jedna byla dokonce ve vztahu s komentátorem. Všechny následně podaly oficiální stížnost a v březnu bylo zahájeno vyšetřování incidentů. Během procesu nesměl Nicholls létat na jednotlivé závody Formule E a komentovat směl jen ze vzdáleného pracoviště v Londýně. Oficiálně mu byla zrušena smlouva minulý týden poté, co se závěrečná zpráva dostala do rukou šéfů elektrické série. Avšak bez jakéhokoliv vysvětlení.


Nicholls působil ve Formuli E od roku 2014 a jeho hlas přebírala média z celého světa. Od roku 2016 komentuje také F1 pro britskou rozhlasovou stanici BBC. Tato práce jej posléze zavedla i k tvůrcům seriálu Drive to Survive, jenž byl uveden s cílem zvednout zájem o královnu motorsportu u mladší generace diváků. Ačkoli Nicholls nebyl vyšetřován ze strany BBC, rozhodl se nekomentovat ani závody Formule 1. Roli náhradníka pro zbytek sezóny Formule E mezitím přijal zkušený komentátor Ben Edwards.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze