Hertz jde příkladem. Zakoupil do flotily 100 000 Tesel

1
Hertz jde příkladem. Zakoupil do flotily 100 000 Tesel
Fotografie: Hertz
  • Globální autopůjčovna hromadně přechází na elektromobilitu
  • Tesla je první, ale nikoliv poslední značkou v jejích službách
  • První zákazníky čekají rozsáhlé benefity

Společnost Hertz, která nedávno takřka utekla hrobníkovi z lopaty, se ekonomicky vzpamatovala a svůj optimistický pohled do budoucnosti stvrdila více než velkoryse. Nakoupila totiž najednou 100 000 Tesel, což je historicky dosud největší jednotlivý nákup automobilů. Ani jedna strana nekonkretizovala, jakých konkrétně aut se transakce týká, ovšem přinejmenším velká část z ní půjde na účet Modelu 3. Ten se začne již od začátku listopadu objevovat v některých evropských a amerických městech. Celý kontingent by pak měl dorazit do konce roku 2022. Hertz za tím účelem vybuduje „tisíce“ nabíjecích stanic.

Ty ovšem nebudou jedinou možností, jak dobíjet vypůjčené vozy. Ty budou samozřejmě využívat i síť Superchargerů, do začátku února 2022 dokonce zdarma. Vstříc zákazníkům vyjde i samotný Hertz, který „dočasně“ povolí zákazníkům vracet vozy i ne zcela nabité – to je benefit proti pronájmům konvenčních aut, která se zásadně vrací dotankovaná. Ceny pronájmu Tesel zatím nebyly stanoveny, ale měly se podobat sazbám za prémiové a luxusní vozy. Každopádně jsme při zkušební rezervaci objevili v seznamu pouze americká města a Teslu jsme v systému zatím nenašli.

Tesle by tento velkorysý obchod za 4,2 miliardy dolarů (93 miliard korun) mohl pomoci dosáhnout za letošek milionu prodaných automobilů. Vozy této značky každopádně vytvoří více než 20 % flotily autopůjčovny. Neznamená to ale, že by Hertz do budoucna kupoval jen Tesly. Ostatně by to vzhledem k omezené nabídce americké automobilky ani nebylo možné. Naopak se soustředí na různé značky a modely.

Technické parametry Tesla Model 3 Long Range (E5)

Kompletní specifikace
Konstrukcesedan, 4 694 × 1 933 × 1 442 mm, 1 844 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon258 kW, 370 koní, točivý moment: 510 Nm
Baterie75 kWh (70 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 250 kW, palubní: 11 kW, konektory: Supercharger, CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 614 km
Cena od1 228 990 Kč
Diskuze ke článku
Josef L
Josef L
Hertz, který prošel nedávno ochranou před věřiteli a je na pokraji bankrotu, musí do konce roku prodat 180 tisíc vozidel. Kde v této situaci chce vzít na 100000 tesel bez jakékoliv slevy za plnou cenu, to mi je záhadou.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze