Auto si můžete půjčit i bez dokladů. Hertz si vás ověří skenem obličeje

Auto si můžete půjčit i bez dokladů. Hertz si vás ověří skenem obličeje
  • Podle výrobce tato technologie velmi urychluje proces půjčovaní automobilů
  • Z parkoviště jste schopni projít kontrolou a vyrazit na silnici už za 30 sekund
  • Na rozpoznání obličeje spolupracuje Hertz se společností Clear

Společnost Hertz se spojila s biometrickou bezpečnostní společností Clear, se kterou budou implementovat nový systém, jehož cílem je urychlit proces pronájmu vozu. Tento systém, nazvaný „Hertz Fast Lane“ vylučuje požadavek, aby zákazníci sdělovali identifikační údaje jako je občanský průkaz. Místo toho se používají kamery a skenery pro rozpoznávání obličeje i otisků prstů.

Jedná se o poměrně rychlý proces. Vyzvednete si auto, jedete směrem k výjezdu a tam naskenujete svůj obličej nebo otisk prstu. Jakmile tak učiníte, zvedne se závora a vy můžete vyrazit. Hertz tvrdí, že systém velmi zrychluje proces pronájmu a může cestující dostat přes „kontrolu“ až na silnici za 30 sekund. Hertz Fast Lane může být použito členy Hertz Gold Plus Rewards a již je provozováno na mezinárodním letišti Hartsfield-Jackson Atlanta s plány rozšířit systém na více než 40 dalších míst.

Generální ředitelka Kathryn V. Marinello řekla: „Společnost je nadšená tím, že využívá technologii k rychlejšímu získání svých zákazníků, a současně stanovuje nový standard pro cestování bez tření.“

Biometrická technologie se stále častěji používá k identifikaci zákazníků, což pomáhá urychlit bezpečnostní postupy. Letiště a banky například začínají tyto technologie zařazovat do řady operací, zatímco výrobci smartphonů je používají k odemknutí otisky prstů nebo rozpoznáním obličeje.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze