Green Li-ion otevírá první závod na výrobu recyklovaných baterií v Severní Americe

Green Li-ion otevírá první závod na výrobu recyklovaných baterií v Severní Americe
Fotografie: Toyota
  • Továrna dokáže zpracovávat netříděnou černou hmotu
  • Nový postup recyklace snižuje dobu výroby na 12 hodin

Green Li-ion, společnost specializující se na technologii recyklace lithium-iontových baterií, právě podle businesswire.com zahájila provoz své první komerční linky na výrobu udržitelných materiálů pro výrobu baterií, prvního zařízení svého druhu v Severní Americe.

Továrna Green Li-ion v Atoku je prvním zařízením na kontinentu, které je schopno zpracovávat netříděnou černou hmotu různých chemických látek z Li-ion baterií do pCAM v komerčním měřítku, s 99% čistotou. Tato flexibilita umožňuje výrobcům a recyklátorům baterií integrovat technologii Green Li-ion do svých výrobních procesů prostřednictvím licenčních smluv nebo smluv o zpoplatnění, což jim umožňuje snadno přizpůsobit své dodavatelské řetězce a náklady.

Denně dokáží připravit materiál pro 72 tisíc mobilů

Patentovaná technologie společnosti Green Li-ion přináší nový hydrometalurgický přístup, který uzavírá recyklační smyčku tím, že přímo transformuje recyklovaný odpad na prekurzorový katodový aktivní materiál (pCAM) pro baterie bez nutnosti exportu k dalšímu zpracování. Tento postup nejenže zkracuje dobu výroby na přibližně 12 hodin, ale také výrazně snižuje emise skleníkových plynů až o 90 % ve srovnání se zpracováním primárních materiálů. Očekává se, že továrna bude schopna vytvářet dvě metrické tuny pCAM denně, což je ekvivalent 72 000 baterií pro chytré telefony.

Zavedením zpracování černé hmoty a odpadu z baterií s výrobou katodového a anodového materiálu mohou výrobci a recyklátoři baterií výrazně snížit náklady a dopady na emise CO2 u svých operací a dodavatelských řetězců. Tento krok je podpořen ustanoveními zákona o snižování inflace, které poskytují daňové úlevy pro společnosti vyrábějící baterie v USA a kredity pro společnosti využívající recyklované materiály z baterií.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze