Formentor je první model vyvinutý CUPRou. Nabídne i plug-in hybridní pohon

Formentor je první model vyvinutý CUPRou. Nabídne i plug-in hybridní pohon
  • Půjde o stejný plug-in hybridní pohon, který využívá například Škoda Octavia RS iV
  • Kombinovaný výkon je 245 koní a 400 Nm točivého momentu
  • Baterie o kapacitě 13 kWh má papírový dojezd 50 kilometrů

CUPRA odhaluje Formentor, první model vyvinutý výhradně touto značkou. Formentor má vnější délku 4 450 mm a vnější šířku 1 839 mm. Výška činí 1 511 mm a rozvor se zastavil na 2 680 mm. Zavazadlový prostor pak pojme 450 litrů. Nebyla by to CUPRA, aby nesázela na sportovní doplňky. Sportovní design mají 19palcová kola a při deceleraci je budou brzdit brzdy Brembo.

Pod kapotou, mimo spalovacích motorizací, bude také plug-in hybridní jednotka. Pokud patříte mezi naše pravidelné čtenáře, tak tuto motorizaci jistě budete znát lépe než vyjmenovaná slova. Jde o zážehovou čtrnáctistovku, kterou doplňuje elektromotor. Kombinovaný výkon je 245 koní a 400 Nm točivého momentu. Jde tedy o naprosto stejnou motorizaci, jako má Škoda Octavia RS iV nebo Leon CUPRA. Baterie má kapacitu 13 kWh a papírový dojezd je 50 kilometrů.

V interiéru se můžete posadit do kožených anatomicky tvarovaných sedadel a ve vrcholné výbavě ovládat 12palcový infotainment, který podporuje nejen Apple CarPlay a Android Auto, ale také ovládání gesty. V autě je integrovaná SIM karta, takže Formentor je neustále připojený k internetu. Díky tomu můžete určité funkce ovládat i přes váš chytrý telefon. Mezi ně patří kontrolování jízdních statistik, poloha zaparkovaného auta nebo stav vozidla. Pokud byste se rádi podívali na tiskovou konferenci, kde bude Formentor představen, tak stačí zítra v 16 hodin navštívit oficiální stránky automobilky CUPRA a SEAT.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze