Cupra začala vyrábět Formentor, který bude i jako plug-in hybrid

Cupra začala vyrábět Formentor, který bude i jako plug-in hybrid
Fotografie: cupraofficial.cz
  • První originální model značky Cupra se začal vyrábět
  • Příští rok přijde Formentor i jako plug-in hybrid s výkonem 245 koní
  • Značka Cupra připravuje vlnu elektrifikace včetně elektromobilu

Značka Cupra zahájila výrobu nového modelu Formentor. Jde o první vozidlo, navržené specificky pro tuto značku a zároveň i homologované pod značkou Cupra. Vůz je připraven vstoupit v měsíci říjnu na trh ve verzi o výkonu 310 koní, ale od příštího roku bude na výběr široké portfolio až sedmi motorů včetně plug-in hybridu.

Cupra Formentor bude šestým modelem vyráběným v závodě Martorell. Jeho produkce se tím zvýší o více než 10 %. Nový předseda představenstva společnosti SEAT a značky Cupra, Wayne Griffiths, vyjádřil důvěru v budoucí vývoj a uvedl, že výroba tohoto vozu i ostatních modelů společnosti v martorellském závodě již běží na plnou kapacitu.

Cupra Formentor má pomoci značce na světové trhy

Nový Formentor je pro značku Cupra velkým krokem vpřed. První vůz, vyvinutý specificky pro tuto značku, přispěje k jejímu dalšímu růstu, zviditelní ji na trhu a zvýší její atraktivitu pro zákazníky. Uvedením tohoto vozu na trh chceme překonat náš původní cíl zdvojnásobit objem prodeje značky Cupra a vstoupit na nové mezinárodní trhy díky široké nabídce sedmi motorů. Tento vůz navíc zvýší objem výroby závodu Martorell o více než 10 % a vytíží příslušnou montážní linku na maximum její kapacity. Jsem přesvědčen, že tento model změní budoucnost značky Cupra,“ zdůraznil Wayne Griffiths.

Cupra Formentor doplní nabídku modelů Cupra Ateca a Cupra Leon, které vychází ze stejnojmenných vozů značky SEAT a jejichž nové verze vstoupí na trh také v posledním čtvrtletí roku 2020. Značka tak začíná svou produktovou ofenzivu poté, co od svého založení v roce 2018 do konce září 2020 prodala 55 000 vozů, čímž překonala všechna původní očekávání.

Cupra navíc zahajuje proces elektrifikace. Před koncem letošního roku uvede na trh první externě nabíjitelné hybridní verze modelu Cupra Leon. Na začátku roku 2021 bude následovat Cupra Formentor. Rovněž v příštím roce rozšíří nabídku obou hybridních modelů Cupra el-Born první elektromobil značky. Cupra očekává, že po uvedení kompletní produktové řady na trh bude přispívat k celkovému obratu společnosti SEAT jednou miliardou eur.

Od roku 2021 bude k dispozici také Cupra Formentor jako plug-in hybrid s celkovým nejvyšším výkonem 245 koní a dojezdem cca 50 kilometrů v režimu výhradně elektrického pohonu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze