Škoda Octavia RS iV dostala pod kapotu benzinovou čtrnáctistovku a 13kWh baterii

1
Škoda Octavia RS iV dostala pod kapotu benzinovou čtrnáctistovku a 13kWh baterii
  • Škoda Octavia RS iV sází na stejný motor jako CUPRA Leon
  • Stejný motor má také Octavia iV, jen s výkonem 204 koní
  • Octavia RS iV má výkon 245 koní a 400 Nm točivého momentu

Škoda Auto na videu poprvé odhaluje první detaily nového modelu Škoda Octavia RS iV. Tato vrcholná sportovní verze čtvrté generace modelu Octavia spojuje tradici s inovacemi. Typické černé prvky na karoserii a sportovně laděný interiér navazují na historii modelů RS. První plug-in hybridní pohon ve voze Škoda v provedení RS ukazuje cestu ekologické budoucnosti. Vedle světové premiéry modelu Octavia RS iV, která proběhne 3. března, představí Škoda na autosalonu v Ženevě i další elektrifikované modely Octavia iV a také nový Kamiq Scoutline.

Nová Škoda Octavia iV je novým členem rodiny RS. Novinka dostala typické prvky sportovně laděných modelů značky Škoda – černou masku chladiče, vzduchové clony Air Curtains ve sportovně laděném předním spoileru, zadní spoiler s aerodynamickými dekoračními prvky Aero Flaps a černý zadní difuzor. Skrze černá kola z lehkých slitin jsou vidět červeně lakované brzdové třmeny, páté dveře verze liftback zdobí černý RS spoiler a verze kombi má střešní spoiler v barvě vozu. Charakteristickou atmosféru převážně černého interiéru dotváří kontrastní prošití sportovních sedadel s integrovanými hlavovými opěrkami a tříramenný multifunkční sportovní volant.

Jak se spekulovalo, tak pod kapotou bude benzinový motor 1,4 TSI a elektromotor o výkonu 85 kW spolu generují systémový výkon 245 koní a točivý moment 400 Nm, emise CO2 přitom činí přibližně 30 g/km v cyklu WLTP (předběžná data). Octavia RS iV ujede v cyklu WLTP až 55 kilometrů s čistě elektrickým pohonem, tedy lokálně zcela bezemisně.

Škoda v Ženevě představí vedle modelu Octavia RS iV i další elektrifikované varianty svého bestselleru. Plug-in hybridním pohonem je rovněž vybavena Octavia iV, v tomto případě podává motor 1,4 TSI spolu s elektromotorem systémový výkon 204 koní a maximální točivý moment 350 Nm. Lithium-iontová vysokonapěťová baterie této varianty pohonu, kterou lze kombinovat s výbavami Ambition a Style, má kapacitu 13 kWh. Model Octavia iV lze nabíjet, stejně jako RS iV, z pohodlí domova pomocí 230V zásuvky nebo wallboxu.

Diskuze ke článku
Ven
Bude to jen o tom jestli je to Vlk ,Šíp nebo Sedadlo 🤪

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze