Ford zpozdí výrobu elektrického Exploreru. Jen nevíme, proč

1
Ford zpozdí výrobu elektrického Exploreru. Jen nevíme, proč
Fotografie: Ford
  • Lokální kolínský list přinesl informaci o zpoždění výroby minimálně o půl roku
  • Ford Explorer se tak na trh dostane nejdříve v létě 2024
  • Závazné objednávky začnou zřejmě počátkem téhož roku

Ford odůvodnil zpoždění podle Kölner Rundschau rozhodnutím vyrábět Explorer podle nových unijních požadavků na vybavení novými bezpečnostními asistenty pro celý svět a nikoliv pouze pro evropský region. Ty platí pro nově homologované vozy v EU už od 6. července 2022 od roku 2024 i pro vozidla se starší homologací. Přikazují automobilkám do aut montovat povinně tzv. inteligentní regulaci rychlosti, která akusticky upozorní na překročení limitu, dále asistent únavy, monitoring tlaku v pneumatikách a varování před chodci a cyklisty.

Jejich zavádění je nákladné, ovšem že by se automobilka o implementaci nových prvků, o níž se ví od roku 2019, rozhodovala několik týdnů před náběhem sériové výroby, nezní příliš pravděpodobně. Vypadá to spíše na problémy se subdodávkami, ale to jsou jen spekulace. Každopádně výroba Fiesty byla možná kvůli náběhu Exploreru ukončena předčasně.

Diskuze ke článku
Dini Dini
Dini Dini
Ford stejně jako ostatní teď očekává ochladnutí hype jménem EV. To neznamená konec EV, spíš zklidnění a lieární růst prodejů na úkor jiných pohonů. Tesla vypadá, že ztrácí dech, zvětšuje se, dalo se to čekat. Možná ale taky vsází vše na jednu kartu autonomního řízení.

No uvidíme.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze