Ford v Londýně otestuje plug-in hybridní dodávky

Ford v Londýně otestuje plug-in hybridní dodávky
  • Celkem za den urazí v Londýně užitkové vozy více jak 13 miliónů kilometrů
  • Ford poskytne městu Londýn dvacet kusů modelu Transit Custom PHEV

O velké expanzi Fordu ve směru elektrifikace jeho modelů jsme vás již informovali. Ve zkratce: automobilka plánuje do pěti let uvést na trh třináct nových elektrifikovaných modelů. Nyní bude nové užitkové plug-in hybridy v podobě modelů Transit Custom PHEV testovat v Londýně, a to po dobu 12 měsíců. Mají pomoci zlepšit kvalitu ovzduší. Celkový rozpočet projektu činí několik milionů liber. Projekt podporuje i městská organizace Transport for London.

Za typický pracovní den vykonají užitkové vozy v Londýně 280 tisíc jízd, při kterých najedou zhruba 13 milionů kilometrů. Za hodinu jich projede centrem Londýna více než 7 tisíc.

Ford poskytne vybraným provozovatelům 20 výše jmenovaných užitkových vozů, aby se zjistilo, nakolik mohou přispět ke zlepšení kvality ovzduší, a aby se zároveň zvýšila efektivita rozvážkových služeb ve velkoměstském provozu. Na projekt finančně přispívá i organizace Advanced Propulsion Centre financovaná britskou vládou.

„Ford je nejprodávanější značkou užitkových vozů v Evropě a nyní směřuje k elektrickému pohonu. Ve spojení s našimi partnery z Londýna budeme moci zároveň vyzkoušet software a telematiku s ohromným potenciálem snížit emise i provozní náklady,“ řekl Jim Farley, prezident a generální ředitel Ford of Europe. „Tento nový typ partnerství ukazuje, jak se měníme na společnost, která se vedle samotné výroby automobilů zabývá mobilitou v širším smyslu,“ dodal.

Na vývoj 20 vozů Transit Custom PHEV přispěla grantem ve výši 4,7 milionů korun liber (okolo 147 miliónů korun) organizace Advanced Propulsion Centre. Testovací flotila bude jezdit v každodenním nasazení u několika vybraných firem.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze