Firmy Chery a Huawei společně vytvořily chytrý telefon na kolech

2
Firmy Chery a Huawei společně vytvořily chytrý telefon na kolech
Fotografie: Chery
  • Elektromobil bude vybaven stejným operačním systémem jako chytré telefony Huawei
  • Díky tomu nabídne vysoce nadstandardní konektivitu
  • Chybět nebude ani armáda asistenčních systémů

Tak to dnes už chodí, že na nových automobilech je čím dál zajímavější, jak dobře se umějí propojit s přenosnou elektronikou a vnějším světem, než jak jezdí. Jiné to není ani u chystaného elektromobilu Luxeed, který společně vyvinuly firmy Chery a Huawei a asi netřeba zdůrazňovat, kdo měl na starosti co. Proto najdeme na palubě novou generaci operačního systému HarmonyOS 4. Carscoops, který informaci přinesl, bohužel nezjistil nic podrobnějšího o širokých možnostech propojení, které tento fakt přináší. Jiné zdroje však hovoří například o možnosti připojit a pilotovat dron.


Podělil se ale o několik technických podrobností, které rovněž znějí zajímavě. Začněme obligátní notickou, že i tento vůz má konkurovat Tesle Model 3 aktuálně čekající na modernizaci. A to především cenou, která se bude pohybovat kolem 200 000 jüanů (614 000 korun). Luxeed podle Carscoops vyjede na platformě E0X, což znamená 800V architekturu a odhadovaný dojezd 700 km. Dvoumotorové čtyřdveřové kupé se chlubí moderními designovými prvky (výsuvné kliky, průběžné LED pásky), silnou senzorikou s LiDARem a skvělým výpočetním výkonem. Ten mu umožňuje ujet údajně až 200 km autonomně.

Diskuze ke článku
Franta Kulisek
Franta Kulisek
"Ten mu umožňuje ujet údajně až 200 km autonomně." .... a pak se ten cinsky krumpl zadre? Nejvic me asi zarazilo to, ze si jeste nikdo nevzal priklad z tesly, ze auto na zelene louce nevyroste a proti zavedenym automobilkam jsou bez sance. Tesla je priklad, kdy to jde z jednoho konce a snazi se dohnat konkrenci .... a audi a bmw to to zas vzali z druheho konce, kdy se snazi dohnat teslu, nebo spis v honbe za blbosti a lowcostem klesnout v ergonomii a ovladani na uroven tesly.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze