Elon Musk řekl, že nejlevnější Tesla se bude vyrábět v Šanghaji i v Berlíně

Elon Musk řekl, že nejlevnější Tesla se bude vyrábět v Šanghaji i v Berlíně
Fotografie: Tesla
  • Avizovaný nejlevnější vůz značky Tesla má stát 25 tisíc dolarů
  • Podle nejnovějších informací ale půjde o dva různé modely
  • Ten pro čínský trh se bude vyrábět v Šanghaji, druhým bude hatchback z Berlína

Na Tesla Battery Day Elon Musk mimo jiné oznámil, že nové bateriové články umožní výrobu nového vozu Tesla s cenou 25 tisíc dolarů, což je v přepočtu méně než 600 tisíc korun. Vyvstala ale otázka, kde se auto bude vyrábět. Elon Musk dříve naznačil, že v Berlíně se bude vyrábět hatchback pro Evropu a v Číně zase Tesla vyvíjí nový vůz. Vypadalo to, že v obou případech půjde o stejné auto, ale z informací od Elona Muska na Twitteru vyplynulo, že to budou dva různé modely. Informaci přináší insideevs.com.


Pro USA nebude menší a levnější Tesla tak důležitá jako pro Evropu a Čínu. Dává ale smysl, že to budou dva různé modely, protože preference na těchto trzích jsou rozdílné. V Číně bude potřeba levný vůz, který bude odpovídat tamním požadavkům. Jsou tam oblíbené zejména SUV a sedany. Naproti tomu v Evropě by rozhodně mělo jít o již avizovaný hatchback, který půjde proti Volkswagenu ID.3. Ostatně právě hatchbacky jsou v Evropě velmi oblíbené.

Je tedy pravděpodobné, že zatímco v Číně půjde o levný sedan nebo malý crossover, v Evropě to bude již avizovaný hatchback. Je ale možné, že oba vozy budou sdílet alespoň technický základ, který umožní dosáhnout avizované nízké ceny.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze