Tesla chystá nový levný elektromobil za méně než 700 tisíc Kč

6
Tesla chystá nový levný elektromobil za méně než 700 tisíc Kč
Fotografie: Tesla
  • Má se jednat o městský hatchback
  • Na světový trh dorazí do tří let

Tesla se nechala včera slyšet, že do tří let uvede na světové trhy nový typ elektromobilu, který bude stát maximálně 25 tisíc amerických dolarů. To je v přepočtu méně než 700 tisíc Kč včetně DPH, za které dostane zákazník malý městský vůz s novým typem baterií. Elon Musk přitom dříve prohlašoval, že Tesla nikdy nebude vyrábět vůz s cenovkou nižší, než je 35 tisíc dolarů.

Předpokládá se, že s příchodem autonomních flotil elektrických automobilů, které budou často využívány ke sdílené jízdě, se sníží náklady na cestování. Možná i proto Tesla začne časem produkovat levný a přitom vysoce efektivní elektromobil, jenž by se pro takové služby hodil. Novinka by měla dostat karoserii hatchback a počítat máme s novým typem baterie, který Tesla představila včera na akci Battery Day, na které rovněž tento malý levný elektromobil oznámila.

Bohužel jsme se ale nedozvěděli žádné technické specifikace. Můžeme zmínit jen plánovaný dojezd, který by měl dosáhnout 320 km na jedno nabití. Už to je na městské auto naprosto dostačující hodnota. Auto má být navíc autonomní, plně on-line a má poskytovat funkce, na které jsou zákazníci zvyklí z dražších vozů Tesla.

Diskuze ke článku
Josef L
Josef L
35 tis. USD = 1.3 mil. takže 25 tis. USD = 930 tis. Kč, takže je potřeba přepočítávat trochu jinak :).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze