Velkoobjemová výroba vlastních baterií Tesly nezačne před rokem 2022

Velkoobjemová výroba vlastních baterií Tesly nezačne před rokem 2022
Fotografie: electrek.co
  • Řekl to Elon Musk
  • Tyto baterie by se měly používat hlavně v připravovaných vozech Semi, Cybertruck a Roadster
  • Se stávajícími dodavateli Tesla rozšíří spolupráci a možná přibere další

Tesla dnes uspořádá Battery Day, kde se očekává mimo jiné představení přelomové technologie baterií, které si Tesla bude vyrábět sama. Připravuje na to výrobní linku ve Fremontu. Elon Musk ale trochu tlumí nadšení, protože říká že velkoobjemová výroba vlastních baterií nebude spuštěna dříve než v roce 2022, jak informuje electrek.co.

Elon Musk včera řekl: „Důležitá poznámka k tomu, co se představí zítra na Tesla Battery Day: ovlivní to dlouhodobou výrobu, zejména Semi, Cybertrucku a Roadsteru, ale to, co oznamujeme, se nebude vyrábět velkoobjemově dříve než v roce 2022.

Tesla posílí i spolupráci se stávajícími dodavateli baterií

To tedy znamená, že se to netýká v současnosti vyráběných vozů, které tak budou mít nadále baterie od externích dodavatelů. Tesla tím tedy nijak neukončuje ani neomezuje spolupráci se stávajícími dodavateli, ale naopak ji prohloubí a ve hře jsou i další dodavatelé. Vlastní výroba baterií má spíše doplnit externí dodavatele, aby bylo dost baterií, jak naznačil Elon Musk: „Máme v úmyslu zvýšit, nikoli snížit, nákupy bateriových článků od společností Panasonic, LG & CATL (případně i dalších partnerů). I když však naši dodavatelé článků budou pracovat maximální rychlostí, stále předpokládáme že v roce 2022 a později nebude produkce dostatečná, pokud také sami nepřijmeme opatření.

Akce Tesla Battery Day, po které budeme vědět více, se bude konat dnes od 13:30 tichomořského času, tedy v 22:30 středoevropského letošního času.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze