U příležitosti Tesla Battery Day má dojít k odhalení převratné baterie

7
U příležitosti Tesla Battery Day má dojít k odhalení převratné baterie
Fotografie: fullychargedshow/youtube
  • Tesla chce zvýšit svůj náskok vůči konkurenci díky novým technologiím
  • Akcie společnosti zaznamenaly během minulého týdne velký výkyv
  • Cílem automobilky je zároveň výrazné snížení výrobních nákladů

Díky analýzám z Wall Street se neslo středeční ráno pro Teslu ve znamení silného navyšování odhadů ceny za akcii. To vychází z možností, které by mohly vzejít z nadcházejícího „Dne baterie“, během kterého bude automobilka informovat o své strategii ohledně výroby bateriových článků.

Emmanuel Rosner, analytik pro Deutsche Bank, zvýšil své prognózy růstu akciového kapitálu Tesly o 33 % z 300 na 400 dolarů za kus. Uvedl, že Tesla má možnosti odhalení „nového začleněného (insourcovaného) výrobního systému“, jehož cílem bude zvýšení kapacity baterií. Navíc by během Battery Day mohla být představena světu nová technologie chemické reakce, která by prodloužila životnost a zvýšila výkon bateriového článku, jak uvádí teslarati.com

Tesla cars

Během Battery Day by Tesla mohla rovněž představit efektivnější technologii, která by výrazně snižovala náklady na výrobu článků. „Očekávání médií a investorů směrem k této události (Battery Day) jsou vysoká. Věříme, že mnohé z nich se opravdu podaří naplnit, a Tesla tak utvrdí svou pozici lídra na poli technologií“, poznamenal Rosner směrem k investorům. „Věříme, že přetrvávající nadšení investorů z elektromobilů společně s očekávaným potvrzením vedoucí pozice Tesly v technologiích, by mohlo podpořit vysokou cenu akcií,“ dodal.

Tesla by mohla díky novým technologiím ročně vyrobit 20 milionů vozů. Tím by nejen navýšila svou produkci 40× (současná produkce je kolem půl milionu vozů za 12 měsíců), ale zároveň by se tak stala největším automobilovým výrobcem na světě. Na druhé místo by odsunula Toyotu, která vyrobí 10 milionů aut ročně. Akcie společnosti zaznamenaly během posledních deseti dnů velké výkyvy. Minulé úterý se propadla hodnota akcií o 21 %, a Tesla tak zažila nejčernější den své obchodní historie. Následně začala hodnota akcií opět stoupat až k přibližně 453 dolarům za kus tuto středu. Společnost tak získala zpátky velkou část toho, o co na začátku minulého týdne kvůli plošnému rozprodávání technologických akcií přišla.

Battery Day se uskuteční v úterý 22. září 2020.

Diskuze ke článku
Ivan Hoe
Ivan Hoe
S každou novou převratnou technologií uvedenou do praxe ztratí veškeré bateriové spotřebiče z hodiny na na hodinu polovinu ceny... Moc těm majitelům Tesel nezávidím 🤔
Miloš Petráček
Miloš Petráček
Převratná technologie to bude, až se místo lithia a kobaltu začne používat naquadah :), zatím je to jen velká li-ionka...
Two Gamers cz
Two Gamers cz
Převratné bude když se zvětšením a využitím stejneho prostoru vzroste dojezd a kapacita cca o 30-40 prct ?? A cena zůstane stejná, to tipuju ja.
Michal Marek
Michal Marek
Tak pocitejte ze do konce roku...proste Tesla investuje nejvetsi balik do vyvoje, to co vypousti skrze socialni media je jen vejicka.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze