Členové Tesla Owners Club mají unikátní příležitost navštívit Gigafactory Berlin

Členové Tesla Owners Club mají unikátní příležitost navštívit Gigafactory Berlin
Fotografie: Lukáš Hataš (se svolením autora)
  • Členství v Tesla Owners Club Czech Republic přináší celou řadu výhod
  • Přihlásit se na exkurzi mohou majitelé vozů Tesla i ti, kteří si je objednali
  • Další termín se bude konat v lednu příštího roku

Navštívit Tesla Gigafactory Berlin, jež bude podle Elona Muska v budoucnu vyrábět až 700 000 aut ročně, je nepochybně snem každého technologického nadšence a dvojnásob to platí o majitelích elektromobilů stejnojmenné značky. Členové komunity Tesla Owners Club Czech Republic přitom získají exkluzivní možnost se do Gigafactory Berlin, jejíž výrobní linky otevřel sám Musk, podívat naživo.


První termín návštěvy proběhl již v tomto měsíci, další je pak vypsán na leden příštího roku. Pokud byste se i vy rádi podívali do útrob ultramoderní výrobny elektromobilů, která se má v budoucnu ještě rozšiřovat a navyšovat svou kapacitu, stačí se stát členem komunity na teslaownersclub.cz. Možnost zúčastnit se exkurze je přitom otevřená nejen majitelům elektromobilů této značky, ale i těm, kteří na svou Teslu teprve čekají a vůz mají pouze objednaný. Z členství navíc plyne řada dalších zajímavých výhod jako například:

  • přístup do uzavřené sekce pouze pro členy
  • komunikace s ostatními členy přes mobilní aplikaci
  • primární zdroj důležitých informací, rad a tipů
  • možnost přihlašovat se na srazy a další zajímavé události
  • slevy na dobíjení

Zájemci o návštěvu Berlin Gigafactory se pak mohou těšit na další termín exkurze, který se uskuteční v lednu příštího roku.

Informace z první ruky

Abychom vás navnadili předem, shrňme si pár krátkých poznatků z nedávné prohlídky od návštěvníků. V rámci exkurze Berlin Gigafactory, která je svou rozlohou větší než Monako, mohli po úvodním bezpečnostním školení na vlastní oči spatřit majestátní Giga Press (vyrobený italskou společností Idra, jež jej navrhla a vyrábí exkluzivně pro Teslu), kde dochází k lisování částí karoserie z tekutého hliníku. To je mj. jeden z důvodů, proč má Tesla v oblasti samotné výroby výraznou konkurenční výhodu například oproti VW. Prohlédnout si mohli rovněž proces recyklace hliníkových úlomků (stejně jako původní hliníkové ingoty), které jsou roztaveny a poté znovu použity na odlití zadní i přední části Modelu Y. V neposlední řadě mohli navštívit linku, kde dochází ke kompletaci šasi s dalšími komponentami, výsledkem čehož je finální vůz, který dále prochází výslednou kontrolou kvality. Podrobné poznatky z návštěvy Berlin Gigafactory budou shrnuty v již připravovaném videu, kde se technologičtí nadšenci dozví spoustu zajímavostí z první ruky.

Pro další zajímavé informace doporučujeme navštívit rovněž stránky elektromobily.org, kde se lze stát členem Asociace pro elektromobilitu České republiky a získat další výhody.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze