Gigafactory Berlin už vyrábí 5 tisíc aut týdně

1
Gigafactory Berlin už vyrábí 5 tisíc aut týdně
Fotografie: Tesla Motors
  • Tesla rychle zvyšuje produkci v berlínské továrně
  • V únoru dosáhla 4 tisíc aut týdně, aktuálně už je to 5 tisíc
  • Cílová kapacita současné továrny je dvojnásobná

 Tesla se pochlubila lakonickou zprávou, že výroba v Gigafactory Berlin dosáhla kapacity 5 tisíc aut týdně, což představuje zhruba 250 000 jednotek ročně. Původně byl tento milník naplánován už na konec loňského roku, ovšem i Tesla, která se dříve chlubila, že je díky své operativnosti odolná vůči čipové krizi, nakonec musela jejím následkům také čelit. Nyní, když bylo dosaženo poloviny povolené výrobní kapacity tvořené výhradně produkcí Modelu Y se očekává, že Tesla přidá na výrobní linky nový vůz. Původně se očekávalo, že logicky půjde o Model 3, avšak Tesla se k těmto domněnkám jako obvykle nevyjádřila. Proto se můžeme stále jen dohadovat.


Podle všeho už výroba v Berlíně překonala produkci v souběžně budované Gigafactory Texas. Tesla má navíc již zažádáno o povolení výrobu dále zdvojnásobit na milion ročně. Už v současné chvíli však samotná berlínská továrna vyrábí více elektromobilů, než kolik činí celková produkce čistě elektrických aut u většiny evropských automobilek.

Diskuze ke článku
Josef L
Josef L
Lakonické chlubení mi trochu zní jako "pozitivní konstruktivní satira" z filmu Nejistá sezóna :) každopádně něco jako "Tesla do každé rodiny" asi pravda nebude, ale když to lidé kupují, proč ne, hlavně že je sleva.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze