Tesla se dostala vlastní zbraní, čipová krize už na ni také dolehla

6
Tesla se dostala vlastní zbraní, čipová krize už na ni také dolehla
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Ještě před několika týdny se Tesla chlubila, jak zvládá čipovou krizi
  • Její obvyklé komunikační kanály přinášely výsměch konkurenci
  • Dnes se problém přenesl na zákazníky a Tesla naopak mlčí

Nikdy se na cestě vzhůru nesměj těm, které potkáváš, protože na ně možná narazíš i při návratu dolů. Toto pravidlo zjevně v Tesle nerespektují, protože za vrcholící čipové krize její představitelé nešetřili sebechválou a štiplavými poznámkami na adresu konkurentů, donucených omezovat výrobu. Tesla se tomuto problému vyhnula a v době, kdy ostatní sčítali ztráty za desetitisíce nevyrobených aut, produkci naopak navýšila. Jenže teď došlo i na ni.

Zastavování výroby se sice nekoná, ale redaktoři electrek.co zaznamenali množící se stížnosti zákazníků, že jim Tesla dodala vozy bez USB-C. A to často bez jakéhokoliv předchozího upozornění. Při dalším zkoumání navíc vyšlo najevo, že dotčeným autům nefunguje bezdrátová nabíječka. Sice nejde o zastavování výroby, ale o princip. Tesly nejsou levné zboží, a když zákazníkovi přijde nečekaně vůz s dírami místo konektorů, vypadá to jako další problém v komunikaci, kterých má automobilka beztak dost.

Problém se týká vozů, vyrobených kolem 11. listopadu letošního roku, části zákazníků, kteří si stěžovali na infolince, už byla slíbena dodatečná náprava, pravděpodobně v průběhu prosince. Nikdo z dotčených zákazníků ovšem zřejmě tuto informaci nedostal písemně.


Diskuze ke článku
Martin Lacina
Martin Lacina
No, ze by zrovna chybejici konektor byl dusledkem cipove krize mi prijde jako pekna hloupost. Pochybuji, ze ten port chybi v pocitaci jako takovem a budou jim tam ten cip a konektor doletovavat…
To si zase nejaky anti Teslista snazi nahonit ego na klasickem Teslackem lajdactvi.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze