Elon Musk gratuluje Fordu k vypuštění Mustangu Mach-E. Je z něj nadšený

2
Elon Musk gratuluje Fordu k vypuštění Mustangu Mach-E. Je z něj nadšený
  • Ford na sebe strhl spoustu pozornosti po včerejším vypuštění Mustangu Mach-E
  • I přesto, že se jedná o konkurenci Tesly, Elon Musk značce pogratuloval
  • Vítá Ford do světa elektromobility a doufá, že povzbudí i další výrobce k přechodu na elektřinu

Je veřejně známo, že Ford chce Mustangem Mach-E vytvořit konkurenci hlavně pro Teslu, ale i další výrobce elektromobilů. Jedná se o jejich první vstup do tohoto světa a vůz se dočkal pozornosti. Jedná z reakcí přišla i od samotného šéfa Tesly, Elona Muska. Ten se k Fordu zachoval překvapivě vřele a pogratuloval mu.


Na komentáře dění ve světě elektromobility od Elona Muska jsme si už zvykli. Nebojí se vyjádřit svůj názor a někdy dojde i na ostrou kritiku. Vzpomeňme si třeba na nedávné vypuštění Porsche Taycan a celou kauzu, která kvůli tomu vznikla. Tento boj samozřejmě trvá dodnes a obě automobilky se stále přetahují o vítězství na Nürburgringu.

Ať už to však Elon s Porsche myslí jakkoliv, tak u Fordu došlo k úplně jiné situaci. Když včera automobilka vypouštěla svůj nový elektromobil Mustang Mach-E, v rámci toho zveřejnila i tweet, kde vyzdvihovala specifikace vozu. Elon Musk na to reagoval slovy: „Gratulace k Machu E! Udržitelná/elektrická auta jsou budoucnost! Jsem nadšený z tohoto oznámení od Fordu, protože to povzbudí další automobilky k přechodu na elektřinu.“

Vidět Elona komentovat něco pozitivně, kromě svých vlastních firem a iniciativ, je opravdu výjimečné. Očividně si je vědom toho, že konkurence je v jistých odvětvích zdravá a je potřeba k dalšímu rozvoji. Jestli je fér, že Ford povzbudil a do Porsche se předtím pořádně pustil, nechám na vašem vlastním uvážení. Už teď je však jasné, že i Ford vytvoří zajímavou alternativu k Tesle Model 3 či budoucímu Modelu Y. Mach-E bude spadat i do podobné cenové kategorie. Základní varianta bude stát lehce přes milion korun.

Diskuze ke článku
P.
Musk ví, že je to pěkný kousek od Fordu, ale rozhodně ne přímá konkurence Tesly. Proto spíše povzbudil, než aby kritizoval. Naopak Porsche mu leží v žaludku, protože automobilově je nad Teslou.
inha
Zvu vás na zápasový sex kIub - http://www.USmedia.top

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze