Elektromobil od Hondy nabídne virtuální zpětná zrcátka ve standardní výbavě

Elektromobil od Hondy nabídne virtuální zpětná zrcátka ve standardní výbavě
  • Obrazy z kamer jsou přenášeny na vnitřní displeje umístěné ergonomicky do zorného pole řidiče
  • Na vybraných evropských trzích byly právě zahájeny rezervace prioritních objednávek vozů Honda e

Klasická zpětná zrcátka, nebo kamery? Už takový Volkswagen XL1 vsázel na technologii v podobě kamer. Ovšem jednalo se o model, který jste na silnici prakticky nepotkali. To Audi e-tron postupem času můžete potkávat více. V nabídce má virtuální zpětná zrcátka také, a to za příplatek 44 tisíc korun. Podle všeho má mít auto díky nim o poznání lepší aerodynamiku.

Stylová Honda E navazuje na prototyp Urban EV

Na kamery vsadí také elektromobil od Hondy. Že se různé koncepty s tímto řešením ukazují na autosalonech jsme si již zvykli. Japonská automobilka však nyní potvrdila, že Honda e dostane tuto technologii do sériové výbavy.

Dle slov zástupců Hondy je výsledkem zlepšení viditelnosti a kamery kompaktních rozměrů navíc snižují aerodynamický odpor o přibližně 90 % ve srovnání s běžnými zpětnými zrcátky. To znamená přibližně 3,8% zlepšení pro celé vozidlo, což je přínosem pro úspornost a dojezd vozidla. Kromě toho bylo dosaženo výrazného snížení aerodynamického hluku, který je obvykle vytvářen bočními zrcátky při vyšších rychlostech.

Optimální polohování zpětných kamer poskytuje řadu bezpečnostních výhod. Řidič si může prostřednictvím nastavení ve vozidle volit mezi „normálním“ a „širokým“ pohledem a rozšířit pole výhledu dále než u běžných zpětných zrcátek a snížit mrtvé úhly přibližně o 10 % při normálním pohledu a přibližně o 50 % v širokém pohledu. Další výhody lze vidět při zařazení zpátečky, kdy se na bočních obrazovkách kromě rozšířeného úhlu kamery, který zlepšuje viditelnost, objeví vodítka.

Nový kompaktní elektromobil Hondy je pro společnost smělým krokem z hlediska designu i technologie a je součástí strategie značky zavést elektrifikovanou technologii do roku 2025 do všech vozidel prodávaných v Evropě. Vyznačuje se vynikajícím dojezdem přes 200 km a funkcí rychlého nabíjení, díky níž lze 80 % kapacity akumulátoru nabít za pouhých 30 minut. Na vybraných evropských trzích byly právě zahájeny rezervace prioritních objednávek vozů Honda e.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze