Elektrický pick-up od Fordu utáhne ledacos. V propagačním videu zvládl i 566 tun

1
Elektrický pick-up od Fordu utáhne ledacos. V propagačním videu zvládl i 566 tun
  • Ford nainvestoval 11 miliard korun do společnosti Rivian a pracuje na svém elektrickém pick-upu
  • Elektrický pick-up je poslední dobou velké téma hned pro několik společností
  • Přesné datum uvedení na trh neznáme

Elektrický pick-up je posledních několik měsíců ve světě elektromobility daleko větší téma než taková Tesla Semi či Tesla Roadster. I Elon Musk by sice rád elektrický pick-up do nabídky Tesly jednou zařadil, ale na trh už míří jiné elektrické pick-upy, jako třeba ten od Rivianu, a jeden půjde brzy do prodeje v Číně.

Pick-upy jsou nesmírně populární v Americe, a tak není divu, že Ford plánuje svůj model F-150 nabízet také s elektrickým pohonem. Tato americká automobilka zveřejnila video, které ukazuje, jak velkou hmotnost by její elektrický pick-up mohl táhnout. Odpověď bude blízko 566 tunám.

Jedná se o dobré propagační video. Však i MINI před světovou premiérou svého elektromobilu ukazovalo, jak její elektromobil zvládne táhnout dopravní letadlo. Situace u Fordu je podobná, ale spíše jde o dobrý marketing než ukázku, jak bude F-150 fungovat v praxi.

Automobilka Ford neprozradila datum, kdy svůj elektrický pick-up uvede na trh. Nedávno každopádně Ford uzavřel partnerství s automobilkou Volkswagen. Díky tomu bude moci Ford využívat platformu MEB. A v neposlední řadě Ford nainvestoval do Rivianu 11 miliard korun. To zapojení Fordu do světa elektromobility jistě urychlí.