Rivian R1T není jen nepojízdný koncept. Byl zachycen v pohybu na horách

3
Rivian R1T není jen nepojízdný koncept. Byl zachycen v pohybu na horách
Fotografie: Rivian
  • Několik dní po představení byl staticky prezentován v lyžařském letovisku
  • Nyní byl vůz zachycen, jak se pohybuje v horách s vlastním pohonem
  • Nejspíše jde o funkční elektromobil, nikoli pouze koncept určený pro oči

Začátkem roku se světu ukázal elektrický pick-up Rivian R1T – elektromobil, který dokáže prohnat nejedno sportovní auto. Po oficiálním představení bylo auto několik dní k vidění v lyžařském letovisku Aspen v Coloradu, avšak jen staticky. Později se dostalo na internet video, kde se Rivian R1T projížděl městem.

Rivian R1T

Nyní se nám Rivian R1T ukazuje na fotografii, jak míří do hor. Z fotografie je patrné, že se auto spoléhá na vlastní pohon a je v pohybu. Dá se tedy předpokládat, že Rivian R1T je plně funkční auto, nikoli jen nějaký prototyp, který byl v Aspenu pouze vystaven zraku zvědavců. S velkou pravděpodobností vyfocený kus jede na nějaké testování.

O pohon se stará čtveřice elektromotorů. Nejsilnější verze zrychlí z klidu na 96 km/h za 3,2 sekundy. Slabší 135kWh varianta stejnou disciplínu zvládne o 0,2 sekundy rychleji. Nejslabší verze je na 96 km/h za 4,9 sekundy.

Cena startuje na 64 500 dolarech, tedy na 1,4 milionech korun. První zákazníci dostanou auto v roce 2020, ti evropští si počkají o rok déle. Jak bude nastavená cenová politika na starém kontinentě není známo.

Diskuze ke článku
Pavel
No, nechci být hnidopich, ale na první fotce je R1S. R1T je totiž pickup.
Čaňďas
Slabší 135kWh varianta stejnou disciplínu zvládne o 0,2 sekundy rychleji.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze