Elektrická ofenzíva značky Škoda, nové elektromobily Cupra Tavascan a Polestar 4

fNews #223
Elektrická ofenzíva značky Škoda, nové elektromobily Cupra Tavascan a Polestar 4
Fotografie: Škoda Auto
  • Škoda Auto chystá elektrickou ofenzívu, ukázala tvary šesti modelů
  • Nový elektromobil Cupra Tavascan se ukázal světu
  • Polestar 4 doplňuje nabídku této švédsko-čínské značky

Vítejte u 223. dílu fNews, tedy pořadu, ve kterém každý týden shrnujeme nejzajímavější novinky ze světa elektromobility. Tentokrát se podíváme na plánovanou velkou elektrickou ofenzívu Škodovky a nové elektromobily Cupra Tavascan i Polestar 4.

fNews #223 – Elektrická ofenzíva značky Škoda, nové elektromobily Cupra Tavascan a Polestar 4

Podcast v audio formě

Domácí Škoda Auto loni představila spolu s novým logem i nový designový směr Modern Solid. Zároveň ukázala studii Vision 7S jako předobraz velkého SUV, které dorazí v roce 2026 po dvou menších elektrických SUV. Nyní nám ukázala tvary těchto vozů a u prvního z nich oznámila i název. Bude se jmenovat Elroq a název značí, že půjde o elektromobil přibližně velikosti současného Karoqu. V roce 2025 pak dorazí elektromobil trochu menší než Kamiq, který bude stát do 25 tisíc eur a nabídne poměrně velký vnitřní prostor. Například kufr o objemu 460 litrů. K tomu Škoda ukázala i tvary modernizoveného Enyaqu a Enyaqu Coupé a elektrické kombi velikosti Octavie, které také dorazí v roce 2026.

U koncernu Volkswagen ještě zůstaneme, protože svůj nový elektromobil představila i značka Cupra. Nový elektrický crossover nese název Tavascan. Jde o sesterský model Volkswagenu ID.5, Škody Enyaq Coupé a Audi Q4 e-tron Sportback a vzhledem k zaměření značky Cupra má sportovnější charakter než zmíněné modely. Dostane také novou techniku pohonu, kterou má i Volkswagen ID.7.

Zakončíme u taktéž nově představeného elektromobilu Polestar 4. Jde o crossover, který velikostí míří mezi stávající modely 2 a 3. Jako základní zadokolka má výkon 200 kW a verze s pohonem všech kol nabídne přesně dvojnásobek, tedy 544 koní. Tím předčí oba zmíněné modely. Na první pohled zaujme tím, že nemá zadní okno. Pokud se vám Polestar 4 líbí, asi váš příliš nepoteší, že zatím nic nenasvědčuje vstupu této značky na český trh. Můžete si ale její vozy koupit například u našich západních sousedů.

Aby vám neunikla žádná novinka, můžete sledovat fDrive.cz na sociálních sítích Facebook, Twitter a Instagram, případně odebírat náš kanál novinek v aplikaci Telegram.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze