12 světových metropolí bude ve velkém nakupovat elektrobusy. Chtějí snížit emise

12 světových metropolí bude ve velkém nakupovat elektrobusy. Chtějí snížit emise
  • Jde o Londýn, Paříž, Los Angeles, Kodaň, Barcelonu nebo Milán
  • Los Angeles už nakoupilo 100 elektrobusů a používá i ty od společnosti BYD

Elektrifikace se zdaleka nedotýká pouze osobních automobilů, ale čím dál více i autobusů. I Praha testuje elektrobusy, Hradec Králové podepsal rekordní smlouvu o dodávku elektrobusů a elektricky poháněné autobusy můžeme najít i v Třinci. Nyní se 12 světových měst zavázalo k dohodě C40, že do roku 2025 sníží emise ve městech nákupem elektrických autobusů.

Scania elektrický autobus

Jde například o Londýn, Paříž, Los Angeles, Kodaň, Barcelonu nebo Milán. Starostové všech měst se však neshodli pouze na přechodu na elektrobusy. Součástí dohody je celkový přístup ke snižování emisí ve městech.

Potvrzujeme náš závazek uchýlit se k dopravnímu systému s nulovými emisemi. Seattle je hrdý, že se připojuje k našim přátelům po celém světě,“ řekl Tim Burgess, starosta Seattlu.

Důležité je, aby starostové šli příkladem a komunikovali vše s výrobci elektrobusů. Přechod čistě na elektricky poháněné autobusy nebude jednoduchý. Los Angeles jako jedno z měst, které se zavázalo k dohodě C40, již začalo s nákupem elektrických autobusů do flotily MHD. LA nedávno objednalo až 100 elektrických autobusů postavených společností New Flyer. Město také po nějakou dobu provozuje čínské autobusy BYD.

Zdroj: greencarreports.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze