DPD testuje další elektrickou dodávku od Renaultu

DPD testuje další elektrickou dodávku od Renaultu
Fotografie: renault.cz
  • MASTER Z.E. nabídne papírový dojezd až 120 kilometrů
  • Testovat se bude nejen v ulicích Plzně

Společnost DPD, přední přepravce v České republice i v Evropě, po úspěšném testování elektrické dodávky Renault Kangoo Z.E. nasazuje do zkušebního provozu další model stejné značky Master Z.E. Tento vůz poskytuje větší přepravní kapacitu a kurýrům by měl pomoci s doručováním v náročnějším dopravním provozu. DPD tak nadále pokračuje ve své dlouhodobé vizi snižovat uhlíkovou stopu.

Vůz MASTER Z.E. disponuje novou generací motoru, který umožňuje reálný dojezd až 120 kilometrů při běžném provozu. Model je dostupný jako klasická dodávka v několika délkových provedeních, ale také jako plošina vhodná pro přestavby. Díky dostatečnému objemu nákladového prostoru je vhodný pro přepravu zboží ve městě a příměstských oblastech.

Po úspěšném zařazení elektrické dodávky Kangoo Z.E. do provozu máme radost, že můžeme otestovat i další model od značky Renault. Nadále tak pokračujeme v úsilí dopravit zboží zákazníkům s ohledem na životní prostředí a zároveň nesnižovat úroveň doručení. Těší nás, že jsme v Renaultu našli partnera, který nám tuto vizi pomáhá naplňovat,” uvádí Miloš Malaník, generální ředitel a jednatel Direct Parcel Distribution CZ.

Dodávka bude testována po dobu měsíce v ulicích Plzně, následovat bude depo Unhošť, City depo a Nehvizdy. Všechna tato depa doručují do centra Prahy a Středočeského kraje. Tímto krokem DPD nadále pokračuje ve své dlouhodobé strategii DrivingChange, která směřuje k výraznému omezení uhlíkové stopy a kompenzaci zbylých emisí CO2. Mimo zařazení vozů, které splňují nejnovější emisní normy a využívání dodávek s alternativním pohonem, doručuje společnost zboží na elektrokolech a v ulicích Prahy také pomocí pěších kurýrů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze