Společnost DPD testuje elektrickou dodávku od Renaultu

Společnost DPD testuje elektrickou dodávku od Renaultu
  • DPD testuje Renault Kangoo Z.E. s papírovým dojezdem až 230 kilometrů
  • Společnost DPD se snaží obnovit svojí flotilu za ekologičtější modely

Společnost DPD usiluje o co největší zastoupení vozů s alternativním pohonem – nyní je v provozu 12 elektrických a 38 s pohonem CNG. K doručování společnost využívá také elektrokola a nedávno zapojila do ulic Prahy pěší kurýry. Modernizace flotily je pouze jedním z řady opatření DPD směřujících k celkovému snížení uhlíkové stopy, kterou kompenzuje již od roku 2015 prostřednictvím řady projektů v ČR i zahraničí.

Renault Kangoo Z.E.

Uhlíková neutralita je klíčovou součástí naší vize. Jsme si vědomi problémů, které naši společnost provázejí, a chceme se k nim postavit čelem. Zákazníkům také čím dál více záleží nejen na tom, aby zboží, které kupují, bylo udržitelné, ale také jakým způsobem probíhá jeho přeprava. Soustavně proto rozvíjíme své ekologické aktivity a zavádíme řadu chytrých řešení. Věřím, že elektrické vozy Renault nabízejí parametry, které naši zákazníci požadují a obstojí v našem náročném provozu,” uvádí Miloš Malaník, generální ředitel a jednatel DPD.

Renault Kangoo Z.E. se vyrábí ve dvou délkových provedeních s maximální přepravní kapacitou až 4,6 metrů krychlových, přičemž delší z nich je možné pořídit i jako 5místný vůz. Renault Kangoo Z.E. disponuje baterií o kapacitě 33 kWh a nabízí dojezd až 230 km dle normy WLTP. Test probíhá po dobu jednoho měsíce v ostrém provozu a DPD sleduje jak řadu technických i užitných parametrů, tak i pracovní komfort řidiče.

Technické parametry Renault Kangoo Z.E. MAXI 5-místný

Kompletní specifikace
Konstrukcedodávka, 4 666 × 1 829 × 1 810 mm, ? kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon44 kW, 60 koní, točivý moment: 225 Nm
Baterie33 kWh
Nabíjeníkonektory: Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 15,2 kWh / 100 km, dojezd: 200 km
Cena od699 900 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze