Renault dnes představil nové Kangoo, elektrická verze přijde později

Renault dnes představil nové Kangoo, elektrická verze přijde později
Fotografie: Renault
  • Nový Renault Kangoo Van se chlubí praktičností, asistenty i designem
  • Elektrická verze ponese označení E-Tech a přijde v roce 2022
  • Bude mít dojezd přes 250 kilometrů, výkonnou palubní nabíječku a 75kW rychlonabíjení

Renault představil novou generaci malé dodávky Kangoo, která byla dostupná i jako elektromobil ve verzi Kangoo Z.E. S elektrickou verzí se počítá i u nové generace, ale přijde až začátkem příštího roku.

Nové Kangoo Van představuje zásadní inovaci. Open Sesame by Renault je jedinečná novinka, díky které má dodávka největší boční vstup na trhu. V novém modelu jsou zachovány nejlepší prvky předchozích generací a nabízí bezkonkurenční výběr karosářských verzí a motorů. Design je robustní zvenku, zevnitř je však srovnatelný s osobním vozidlem: jde o dodávku, která míří vysoko. Nový Kangoo Van umožňuje značce Renault oslovit zákazníky hledající praktické inovace, nejnovější asistenční systémy pro řidiče, pohodlí a brzy také plně elektrický pohon,” říká Jean-Louis Wiedemann, obchodní ředitel oddělení malých dodávek ve skupině Renault.

Renault Kangoo Van slibuje užitnou hodnotu i moderní technologie

Renault se u nového modelu Kangoo chlubí několika vlastnostmi, které považuje za klíčové pro užitkový automobil. První z nich je snadné nakládání, protože díky absenci B sloupku má nový Kangoo Van na pravé straně nejširší vstup na trhu o šířce 1 446 mm. Dále má Easy Inside Rack, tedy pod střechou umístěný nosič pro snadnou přepravu dlouhých předmětů. S nákladovým prostorem o objemu až 3,9 m3 je i základní model nejlepším ve své třídě. Praktický je i moderní interiér s 60 litry užitečných a snadno přístupných úložných prostorů, k dispozici se dvěma nebo třemi předními sedadly. Nabídne i dvanáct nových asistenčních systémů pro řidiče, například aktivní nouzové brzdění, lepší viditelnost v mrtvém úhlu, systém trvalého výhledu vzad a další. Třešničkou na dortu pak je nový atletický design exteriéru s výraznými bočními křivkami. To vše by se mělo týkat i plně elektrické verze.

Od uvedení na trh v roce 2011 je Kangoo Z.E. lídrem na poli elektrických dodávek v Evropě. Více než 58 000 vozů na evropských silnicích potvrzuje pozici Kangoo Z.E. v oblasti řešení s příznivými provozními náklady a nulovými emisemi. S cílem podpořit svou pozici lídra na trhu bude nový elektrický Kangoo Van E-TECH uveden na trh začátkem roku 2022. Nový Kangoo Van E-TECH Electric vybavený plně elektrickým motorem s výkonem 75 kW a točivým momentem až 245 Nm má šest jízdních režimů. Režim Eco (55 kW) pro optimální dojezd a režim Normal (75 kW) pro lepší výkon a vyšší maximální rychlost.

Renault Kangoo E-Tech Electric bude mít dojezd 265 kilometrů a rychlé nabíjení

K dostání ve dvou délkách (standardní a prodloužené) je nový Kangoo Van E-Tech Electric vybaven lithium-iontovou baterií s kapacitou 44 kWh, která umožňuje dojezdovou vzdálenost kolem 265 km, což je předpokládaná hodnota výsledku cyklu WLTP. Zůstává mu tradiční výhoda Renaultů, kterou známe třeba ze ZOE, v podobě třífázové palubní nabíječky o výkonu až 22 kW, pomocí které se třeba i z běžné chytré lampy nabije za 2 hodiny. Bude ale umožňovat i rychlonabíjení standardem CCS o výkonu až 75 kW, které umožní nabití z nuly na 80 % za 42 minut.

Nový Kangoo Van E-Tech Electric nabízí řadu propojených služeb určených jen pro elektrické vozy: nastavení dobíjení, nastavení předehřevu kabiny, vyhledání dobíjecích stanic v okolí během jízdy nebo výpočet cílů dosažitelných se zbývajícím nabitím baterie.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze