Renault představil Grand Kangoo. V elektrické verzi ujede necelých 300 km

IAA Mnichov 2023
Renault představil Grand Kangoo. V elektrické verzi ujede necelých 300 km
Fotografie: Renault
  • Grand Kangoo E-Tech dostalo baterii s využitelnou kapacitou 45 kWh
  • Nechybí tepelné čerpadlo
  • K dispozici bude novinka začátkem příštího roku

Dnes se na výstavě IAA Mnichov ukázala prostornější varianta současné generace modelu Kangoo. Novinka nese označení „Grand“, odveze až sedm cestujících a bude dostupná i v čistě elektrické verzi. Přístup do řady třetí řady sedadel usnadňuje dvojice posuvných dveří širokých 83 cm (+18 cm ve srovnání s klasickým Kangoo), nízký práh dveří a sklopná sedadla ve druhé řadě. Standardně je vůz k dispozici s dvojitými prosklenými dveřmi zavazadlového prostoru, avšak na přání lze zvolit výklopné zadní dveře s prosklením. Velký vnitřní prostor verze Grand je ideální pro větší rodiny, přičemž všech pět sedadel v druhé a třetí řadě nabízí úchyty IsoFix.

Vůz využívá baterii o využitelné kapacitě 45 kWh a skládá se z osmi nezávislých a snadno opravitelných modulů. Plně nabitá baterie umožňuje dojezd až 265 km dle WLTP. Renault tvrdí, že když se řidič vozu zastaví na 10 minut na 80kW nabíjecí stanici, může dočerpat dalších 80 km dojezdu. Na baterii je poskytována záruka osm let, nebo 160 000 km. Během této doby výrobce nabízí bezplatnou výměnu jednotlivých modulů, pokud jejich kapacita klesne pod 70 %. Výkon elektromotoru u verze Kangoo Grand E-Tech činí 90 kW a vůz disponuje točivým momentem 245 Nm. Řidič dostane možnost využívat tři stupně rekuperace, ale také konvenční hydraulický brzdový systém vybavený systémem ARBS (Adaptative Regenerative Brake System), který maximalizuje rekuperaci energie.

Pro maximalizaci dojezdu má zcela nový Grand Kangoo E-Tech dvouzónovou klimatizaci a tepelné čerpadlo. Společně s 22kW palubní AC nabíječkou má baterie integrovaný systém kapalinového chlazení a dále elektrický odpor pro udržení její správné teploty. K dostání budou tři výbavové stupně (Authentic, Equilibre a Techno), přičemž koho by nezajímala elektrická verze, v nabídce budou i dvě čistě spalovací. Novinka dorazí na světové trhy začátkem příštího roku za zatím nespecifikované ceny.

Technické parametry Renault Kangoo Van (2021) Grand E-Tech

Kompletní specifikace
Konstrukcedodávka, ? × ? × ? mm, ? kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon90 kW, 122 koní, točivý moment: 245 Nm
Baterie50 kWh (45 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 80 kW, palubní: 22 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?
Cena od
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze