Další zlevnění Tesel, čínské baterkárny v Evropě a Zero Motorcycles v Praze

fNews #221
Další zlevnění Tesel, čínské baterkárny v Evropě a Zero Motorcycles v Praze
Fotografie: Zero Motorcycles
  • Tesla pokračuje v cenové válce i v Evropě, zlevnila tři vozy
  • Čínská společnost SVolt bude stavět obří baterkárny v Evropě
  • V Praze byl otevřen showroom značky Zero Motorcycles

Vítejte u 221. dílu fNews, tedy pořadu, ve kterém každý týden shrnujeme nejzajímavější novinky ze světa elektromobility. Tentokrát se podíváme na pokračující cenovou válku Tesly, obří čínské baterkárny v Evropě nebo Zero Motorcycles v Česku.

fNews #221 – Další zlevnění Tesel, čínské baterkárny v Evropě a Zero Motorcycles v Praze

Podcast v audio formě

Americká automobilka Tesla rozjela velkou cenovou válku s tradičními automobilkami v Evropě i relativně novými automobilkami v Číně. Některé čínské automobilky se začaly dostávat do problémů a nakonec zlevnil i Volkswagen své modely ID. Teď ale přišlo druhé kolo v Evropě a Tesla opět zlevnila všechna auta kromě Modelu Y. Cena Modelu 3 je nyní v Česku necelých 30 tisíc korun nad hranicí jednoho milionu korun, což je o 170 tisíc Kč méně, než když Tesla na český trh oficiálně vstupovala. Myslíte, že to i v Evropě povede ke zlevnění elektromobilů ostatních značek?

Z druhé strany se do Evropy tlačí elektromobily z Číny. Čínská společnost SVolt ale chce baterie v Evropě i vyrábět ve velkém. Záměr budovat baterkárny v Evropě oznámila už vloni. Nyní ale plán rozšířila a hodlá postavit až pět továren ve východní, severní a západní Evropě. V roce 2030 mají produkovat nejméně 50 GWh baterií ročně a z toho jeden závod až 20 GWh.

Zakončíme na českém trhu, protože showroom v Česku otevřela americká značka Zero Motorcycles. Ta vyrábí elektrické motocykly a její showroom, kde si tyto elektrocykly můžete i vyzkoušet, naleznete v pražských Řeporyjích u zastoupení tradiční americké značky Indian.

Aby vám neunikla žádná novinka, můžete sledovat fDrive.cz na sociálních sítích Facebook, Twitter a Instagram, případně odebírat náš kanál novinek v aplikaci Telegram.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze