Co za vás již dnes zvládne BMW udělat každý den?

Co za vás již dnes zvládne BMW udělat každý den?
  • Vůz nyní umí upozornit, že je čas vyrazit na schůzku
  • Pomocí SMS také sám dá vědět přátelům, že budete mít zpoždění
  • Do služeb BMW Connected+ přibylo několik nových funkcí

Nové BMW řady 5 patří k těm technologií nejprošpikovanějším na trhu. Nejenže si bere mnoho vychytávek z vlajkové lodi, tedy řady 7, ale se službou BMW Connected Onboard dokáže jako první ještě více, i když se technologie v „Sedmičce“ ukáže také. Mnichovskou značku nyní velmi zajímá otázka personalizace, a proto BMW představilo v rámci BMW Innovation Days 2017 zcela nové možnosti BMW Connected+.

Nové služby od BMW Connected+ začínají dnes již vcelku oblíbenou službou Send my Routes to Car (poslání vlastních tras do vozu). Dnes je totiž pro většinu zákazníků pohodlnější zadávat trasy do navigace pomocí chytrého telefonu. BMW se snaží zákazníkům naslouchat, a tak můžete trasu zadat v telefonu a poslat ji přímo do navigace ve voze. Palubní systém dnes navíc umí zkontrolovat, jestli má automobil dostatek paliva na cestu. Pokud ne, BMW Connected+ doporučí vhodnou zastávku k tankování, kterou může uživatel snadno přidat ke své trase, a tu následně přenést přímo do vozidla.

Další funkce se hodí jak pro vaše známé, tak pro obchodní partnery. BMW ji nazvalo Share Live Trip Status a vůz neustále sdílí aktuální pozici a odhadovaný čas příjezdu s kýmkoli budete chtít. Řidič může poslat link prostřednictvím SMS lidem vybraným ve funkci Share Live Trip Status na začátku cesty nebo v případě, že se na trase vyskytne zpoždění. Kliknutím na tento link se zobrazí aktuální poloha uživatele na mapě spolu s časem příjezdu založeným na datech o provozu, která získává v reálném čase (RTTI). Řidič se tak může soustředit na cestu a informace jsou odesílány automaticky. Druhá strana může být navíc neustále automaticky informována pomocí SMS o změnách příjezdu, zácpách, atd.

Poslední novinkou je navigace v režimu Door-to-Door (od dveří ke dveřím), která nejen umí najít parkovací místo na konci cesty, ale navíc umí připočíst i cestu pěšky. Jak sami víme, čas příjezdu nemusí být ani z daleka blízký času, kdy budete vstupovat do budovy. Po zaparkování vám vůz pošle navigaci do chytrého telefonu a přepne režim cestování na chůzi, což vám může ušetřit nejen čas, ale také starosti. Navíc můžete navigaci spojit s funkcí Time to Leave Notification, která v případě zadání schůzky umí upozornit, že je již čas na schůzku vyrazit.

Pomalými krůčky se tak dostáváme do bodu, kdy za nás automobily budou nejen řídit, ale také nás budou upozorňovat, že je čas vstát a vyrazit nebo nám pomáhat s komunikací s ostatními lidmi.

Zdroj: press.bmwgr

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze