Citroën ukázal futuristický koncept modelu C5 Aircross. Je multi-energetickým vozem

Citroën ukázal futuristický koncept modelu C5 Aircross. Je multi-energetickým vozem
Fotografie: Citroën
  • Koncept je ukázkou toho, co máme čekat od příští generace modelu C5 Aircross
  • Oficiální premiéra hotového vozu proběhne příští rok
  • Jedná se o první model Citroënu na platformě STLA Medium

Na autosalonu v Paříži se dnes představil zajímavý koncept modelu C5 Aircross. Jedná se o pohled na SUV kategorie C, které bude multi-energickým vozem. Pod tímto pojmem si máme představit hlavně to, že novinka bude využívat ke svému pohonu nejen elektřinu, ale současně nezapomene ani na kombinaci spalovacího a elektro pohonu. Formou tiskové zprávy se tak můžeme poprvé podívat na nástupce současné generace C5 Aircross, kterou jsme pro vás celkem nedávno otestovali. C5 Aircross Concept, postavený na platformě STLA Medium, se vyznačuje sníženou přední částí, prodlouženou zadní částí a pečlivě tvarovanými povrchy. S délkou 4,65 m nabízí velkorysý vnitřní prostor a zdůrazňuje novou moderní identitu Citroënu. Současně slibuje propojený a pohodlný zážitek z jízdy pro všechny rodiny.

Vpředu se nachází nový „tříbodový“ světelný podpis, který je součástí nejnovějších modelů značky. Ten se skládá ze štíhlých segmentů, které vytvářejí charakteristický vzhled a současně vůz opticky rozšiřují. Vzadu je umístěn vyvýšený černý pruh na zavazadlovém prostoru, což umocňuje vzhled a šířku vozu. Designéři reinterpretovali tříbodový světelný podpis tak, aby odpovídal robustnosti tohoto modelu. Novinka nabízí i dvojici vystouplých „světelných lišt“, jež tvoří celek zadního osvětlení. Ty jsou vystouplé a při pohledu zepředu vypadají jako ploutve. Toto řešení se nazývá „Citroën Light Wings“ a přispívá nejen k výraznějšímu designu, ale také současně optimalizuje proudění vzduchu kolem vozu.

Nový C5 Aircross Koncept představuje první použití platformy STLA Medium u značky ​​Citroën. Tato platforma poskytuje možnost zástavby různých pohonů a dále třeba i flexibilitu v designu. Koncept příští generace modelu C5 Aircross představuje ukázku proporcí, které můžeme u tohoto vozu typu SUV čekat. Výrobce se zatím odmítl vyjádřit ke kabině vozu, ale podle prvního vyjádření se mý kabina tvářit jako luxusní salonek, který umožní až pěti cestujícím během jízdy relaxovat. Více podrobností se dozvíme až v průběhu příštího roku, kdy by mělo dojít k oficiální světové premiéře.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze