Čistě elektrické BMW řady 3 by se mohlo ukázat v září na frankfurtském autosalonu

Čistě elektrické BMW řady 3 by se mohlo ukázat v září na frankfurtském autosalonu
  • Na jedno nabití by vůz měl ujet 350 až 400 kilometrů
  • Půjde o přímou konkurenci pro Teslu Model 3

Plug-in hybridů dnes BMW nabízí celou řadu, když se ale podíváme na elektromobily, najdeme pouze BMW i3. To by se však mělo změnit a možná dokonce dříve než jsme si mysleli. Nejde o oficiální informaci, ale šušká se, že by mnichovská automobilka mohla odhalit čistě elektrickou řadu 3 již v září na frankfurtském autosalonu. Zatím se ve spojitosti s BMW řady 3 mluvilo pouze o dvou plug-in hybridech – jednom pro co nejmenší spotřebu a jednom pro co největší řidičský požitek.

Nová generace trojkové řady by měla být o celých 6 centimetrů delší a v průměru o 40 kilogramů lehčí než předchůdce. Dojezd elektrické varianty by měl činit minimálně 350 až 400 kilometrů na jedno nabití. Tesla Model 3 by mohla přijít o vcelku velký koláč trhu, ze kterého by si BMW řady 3 jako přímý konkurent rádo ukouslo.

Prodeje BMW řady 3

Zatím to ale však funguje obráceně a po 400 tisících objednávkách Modelu 3 klesla na některých trzích poptávka po BMW řady 3 až o 25 procent. Elektrická řada 3 sice nebyla oficiálně potvrzena, to ale neplatí o elektrickém BMW X3, kterého se dočkáme určitě. Jediné co nevíme je přesné datum představení.

Zdroje: carscoops.com, electrek.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze