České ceny Mercedesu-Benz G 580 jsou tady. Stát může jako třída S

České ceny Mercedesu-Benz G 580 jsou tady. Stát může jako třída S
Fotografie: Mercedes-Benz
  • Základní cena provedení G 580 činí 3,6 milionu Kč
  • Za příplatek 1,2 milionu Kč lze pořídit exkluzivní vstupní edici One

Od premiéry prvního elektrického „géčka“ uběhl sotva týden a nyní tu máme první české ceny. Čtyřmotorový offroad s hromadou výbavy startuje na částce 3 626 370 Kč, za což zákazník dostane v základu výkon 587 koní a 116kWh baterii. Po stránce výbavy se základní verze G 580 může pochlubit černým metalickým lakem karoserie, 18" disky kol, LED světlomety Multibeam, determálními skly od B sloupku, volantem čalouněným kůží Nappa, sadou rozšířené konektivity a samozřejmostí je automatická klimatizace Thermotronic. Látková sedadla zde určitě nehledejte, základem je černá kůže a elektrický výhřev. Nejen na oči posádky budou dobře působit světlé dekory z ořechu s otevřenými póry a pro jízdu v terénu se hodí tzv. „průhledná kapota“.

Kdo se nespokojí se základem, může v rámci konfigurátoru vybírat z nepřeberného množství doplňků. Specialitou je například výbava Edition One, která si vyžádá tučný příplatek dalších 1 268 534 Kč. Za ně však zákazník dostane speciální výbavu, ve které se nachází audiosystém Burmester 3D, elektricky ovládané střešní okno, sada pro ionizování vzduchu v interiéru či kompletní paket AMG pro karoserii i interiér. V tomto případě model G 580 přijede na 20" kolech, posádku vpředu obejmou ortopedická sedadla s masážní funkcí a o tom, že jde o speciální provedení, budou každého v blízkém okolí vozu informovat modře lakované brzdové třmeny vpředu i vzadu.

Při lehkých počtech tak lze vůz dovybavit za cenu, za kterou lze pořídit velmi dobře vybavený Mercedes-Benz třídy S. A pro připomenutí, při jízdě v hluboké vodě či bahně se baterii vozu nestane vůbec nic. Je totiž chráněna speciálním ocelovým pouzdrem. Další zranitelné části podvozku a ústrojí jsou zakryty kluznou deskou z plastu vyztuženého uhlíkem. Mercedes-Benz tvrdí, že tento materiál je tužší než ocel, nekoroduje a současně má třetinovou hmotnost než srovnatelná ocelová kluzná deska. Výrobce u verze G 580 slibuje zrychlení z 0 na 100 km/h v čase 4,4 sekundy. Zklamáním je maximální nejvyšší rychlost, která v tomto případě činí pouze 180 km/h.

Technické parametry Mercedes-Benz G 580 EQ

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 624 × 1 931 × 1 986 mm, 3 085 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon432 kW, 580 koní, točivý moment: 1 064 Nm
Baterie120 kWh (116 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 200 kW, palubní: 11 kW, konektory: NACS, CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?
Cena od3 626 370 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze